Revit
- 19/07/2017
- זמן קריאה מוערך: 2 דק'
אף בית אינו נבנה ביום אחד, וגם לא במספר חודשים. הקמה של מבנה בישראל מחייבת תכנון מוקפד היורד לפרטי פרטים ומעניק תשומת לב ניכרת לכל פרמטר במבנה. רק כאשר מתכננים את המבנה לעומק ניתן להבטיח שהבנייה תבוצע בסטנדרטים גבוהים, שיביאו בסוף הדרך למבנה בטיחותי. החדשות הטובות הן שבמהלך השנים הטכנולוגיה נכנסה לתמונה והביאה לשינוי דרסטי של התחום, גם דרך תוכנת Revit.
פעם נהגו להתבסס על שרטוטים שהוכנו על ידי אנשי מקצוע. שרטוטים אלה אמנם היו בעלי פוטנציאל להיות מדויקים, אבל מנגד גזלו זמן רב והצריכו מאמצים בלתי מבוטלים. בנוסף, היתה כאן האופציה לטעויות אנוש שעלולות להתברר כהרסניות. כיום ישנם פתרונות מקיפים ומדויקים הרבה יותר. הם נכנסים תחת הקטגוריה הרחבה של שיטת הניהול BIM, שתכליתה ניהול מידע למטרת ייעול, תכנון וביצוע של פרויקטים בשדה המשחק של הנדסה אזרחית.
מהי תוכנת Revit?
ברמה הכללית, תורת ה-BIM מבוססת על הכנת מודלים תלת ממדיים באמצעות תוכנת מחשב, אשר יביאו לייצוג מלא של המבנה, על כל אחד מהרכיבים שלו. השיטה מתייחסת לא רק למראה החיצוני של המבנה – שהוא, כמובן, חשוב בדרך לתכנון המדויק – אלא גם לתכונות ההנדסיות שהוא צריך לגלם בתוכו כדי שיהיה בטוח לשימוש ולמגורים, ללוחות הזמנים הנדרשים להשלמת הבנייה (כאמור, הצפי הוא לפרק זמן ארוך מאד) וגם לעלויות הפיננסיות של התהליך. במודל הזה משתמשים הגורמים השונים החולשים על הקמת מבנים בישראל, לרבות היזמים, המהנדסים, אנשי התכנון והפיקוח. השיטה הניהולית מלווה את היזמים החל משלבי התכנון הראשוני ועד להקמתו של המבנה, ואפילו יותר מכך: יש בבסיס הנתונים שמצטבר צורך גם בפעולות תחזוקה עתידיות של המבנה.
תוכנת Revit היא במידה רבה הזרוע הביצועית של תורת ה-BIM, התוכנה המרכזית ולדעת רבים גם היחידה שצריך לעשות בה שימוש לאורך הדרך. באמצעות התוכנה ניתן לחקור באופן מלא את תכנונו של המבנה, את בנייתו וגם את ניהולו. אלו אינם רק שרטוטים "רגילים", שהיעילות שלהם נמוכה יחסית, אלא מודלים תלת ממדיים לכל דבר ועניין. בכך מסתתרים שלל אלמנטים שניתן להגדיר בקלות ובאופן מדויק, כשאת הנתונים המוצגים ניתן לשמור בוריאציות שונות: טבלה, מודל תלת ממדי, תצוגת לוח זמנים ועוד.
ברמה הכללית אפשר לטעון שהתוכנה מאפשרת להקים את המבנים ברמת דיוק גבוהה, לצמצם את התהליך הדרוש לבנייה וגם להוזיל את העלויות, מה שחיוני מאד בתחום שמאופיין בישראל באופן די מסורתי בבזבוז וחריגות כספיות או בלוחות הזמנים.
מה המשמעות של הדבר מבחינתכם?
הכרת תורת ה-BIM בפרט, ועבודה עם תוכנת Revit בפרט, הם עסק למקצוענים בלבד. אצל האדם שמעוניין להקים את המבנה, ולפעמים גם את היזם העומד בראש התהליך, המידע המגולם באמצעים אלה לא תמיד יהיה רלוונטי. שיטת הניהול מאפשרת אמנם הנגשה של האלמנטים השונים הכרוכים בתהליך הבנייה, אך ברמה שהם יוכלו לדבר בגובה העיניים בעיקר (או אפילו רק) אל בעלי המקצוע המנוסים בעבודה עם התוכנה. במילים אחרות: אדם מן השורה לא בהכרח יידע מה עומד מאחורי המונחים BIM ו-Revit, אבל חשוב מאד שהוא יוודא שהגורמים המבצעים כן יכירו את המונחים ויפעלו על פיהם.
יש כיום פרמטרים נוספים שצריך לשים אליהם לב כאשר פונים לחברה המתעסקת בייזום, בתכנון ובהקמה של מבנים. הניסיון המקצועי שלה, למשל, משחק תפקיד מרכזי, כאשר חייבים לוודא שזו חברה בעלת ניסיון של עשרות שנים, וחשוב יותר – שלזכותה נזקפים פרויקטים רבים שבוצעו בהצלחה בישראל או מחוצה לה. מומלץ לבחון באילו מבנים מתמחה החברה, תוך שאיפה שתהיה הלימה ביניהם לבין המבנה הספציפי שרוצים להקים, לשפץ, להרחיב או לתחזק. כאשר מבינים כי הגורמים החולשים על המלאכה בקיאים בתוכנת Revit – משפרים את נקודת הפתיחה.
-
נחלה למכירה – איך הופכים נחלה חקלאית לנחלה יוקרתית
החל משנות התשעים, עת המדינה החליטה שניתן להפשיר קרקעות חקלאיות לצורכי...
-
מבנים ניידים – למה הם משמשים אותנו?
בהוויה הישראלית יש מקום של כבוד למבנים זמניים, עוד מימי העליות הראשונות,...
-
5 יעדים שהם לא רק בטן גב
הרבה מקומות תיירותיים ברחבי העולם משווקים את עצמם על טהרת החופים הלבנים...
הוסף תגובה