מתכון לסלמון בנוסח אסייאתי
- 04/11/2010
- זמן קריאה מוערך: 38 שנ'
6 נתחים של פילה סלמון במשקל של כ200 גרם כל אחד
לרוטב :
3 כפות רוטב סויה
5 כפות מירין
2 כפות שמן
4 כפות מיץ לימון טרי
1 כף גדושה סוכר חום
2 ס"מ שורש ג`נג`ר טרי קצוץ דק
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מורחים את נתחי פילה הסלמון במעט שמן ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס
מורחים מעט שמן במחבת טפלון רחבה ומניחים לה להתחמם כמה דקות. כשהמחבת חמה , מניחים את נתחי הסלמון כשצד העור כלפי מטה, וצרבים את צד העור כ2-3 דקות עד שהוא נעשה פריך מעט.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית , יוצקים למחבת עם נתחי הסלמון ומביאים לרתיחה . ממשיכים לבשל כ2 דקות בבעבוע ומסובבים את הדגים , כך שיצופו היטב ברוטב בזמן שהוא מסמיך.
מניחים כל נתח סלמון על 3 גבעולי אספרגוס, מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.
קטגוריות
עוד בנושא
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
עוד מאותו הכותב
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה