להפשיר את המזון הקפוא במקרר או בתנור המיקרו – גל

יש להפשיר את המזון הקפוא במקרר או בתנור המיקרו – גל. לעולם אין להפשיר את המזון על משטח העבודה במטבח. תהליך ההפשרה מתקדם מהמשטח החיצוני של המזון אל תוכו כך שלחיידקים הנמצאים על פני המזון יש שהות להתרבות עד לכמויות הגורמות למחלות עוד לפני שהמזון מופשר לגמרי. הטמפרטורות הנמוכות לא מאפשרות לחיידקים להתפתח. במיקרו-גל, תהליך ההפשרה הינו כה מהיר עד אשר נמנע מהחיידקים זמן מספיק להתפתחות ולהתרבות.


באדיבות starmed, מרכז הרופאים המומחים

הוסף תגובה