לזניה חלבית

מצרכים:

8  עלי לזניה כ-80 קלוריות לעלה 1
1 קופסת קוטג' 3%
1 ביצה
1 כף שמן
1 קופסת עגבניות מקולפות
1 רסק עגבניות
½ כוס מים
10 פרוסות חצילים דקות שהוברשו בכף שמן זית
1 בצל
1 שום
כף בזיליקום
1 כפית אבקת מרק בצל
3 פרוסות גבינה מעמק לייט מגורדות.


אופן ההכנה:
חצילים: פורסים את החציל לפרוסות דקות ומברישים בכף שמן זית ומעט מלח, מכניסים לתנור לכ-15 דקות.
רוטב:חותכים את הבצל לקוביות קטנות וכותשים את השום, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הבצל, רסק עגבניות וקופסת עגבניות מקולפות. מוסיפים בזיליקום, אבקת מרק בצל, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים רבע כוס מים כשהרוטב מוכן מניחים בצד לצנן.
מלית: טורפים ביצה עם קופסת קוטג ומעט מלח. מרפדים את תחתית התבנית ברוטב העגבניות ומעל מניחים את עלי הלזניה מברישים את העלים ברוטב ומעל מפזרים את פרוסות החציל ומעל את מלית הגבינה. מרפדים בעלי לזניה וחוזרים על הפעולה עם מלית הגבינה שוב.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הלזניה לכ -40 דקות. אחרי חצי שעה מוסיפים מעט רוטב מעל הלזניה ומפזרים את הגבינה הצהובה המגורדת.
שמינית לזניה לארוחת ערב.


באדיבות חלי ממן, מנהלת קבוצות תמיכה לאכילה נכונה 1700-507-508

הוסף תגובה