אכילת חלבון מהחי בכל ארוחה תורמת להוצאה אנרגטית וקצב חילוף-חומרים גבוהים יותר
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 57 שנ'
דיאטה עשירה בחלבון, המכילה חלבון מלא ורזה בכל ארוחה, תורמת להוצאה אנרגטית וקצב חילוף-חומרים גבוהים יותר, בעקבות האפקט התרמי החזק של החלבון.
בעוד שכל אבות המזון גורמים להוצאה אנרגטית (קלורית) כלשהי, בעקבות פירוקם, עיכולם וספיגתם, לחלבון ההשפעה התרמוגנית הגדולה ביותר. למעשה, האפקט התרמוגני של ארוחה מעורבת (המורכבת מ-1/3 חלבון, 1/3 פחמימות, 1/3 שומן) הוא 10% מהצריכה, בעוד שהאפקט התרמוגני של חלבון הוא 25%-30% מהצריכה.
בנוסף לאפקט התרמי הגדול והחזק של החלבון, דיאטה המכילה יחס גבוה יותר של חלבון לעומת פחמימה יכולה להקטין רעב ולהגביר תחושת שובע וסיפוק, להגביר את חמצון ואיבוד השומן ולעודד שמירה ותחזוקה על מסת הגוף הרזה, לשפר את רמות הגלוקוז והאינסולין ופרופיל הליפידים בדם, להקטין את הסיכוי למחלות לב ולתרום להרכב גוף ובריאות טובים יותר.
כמה ג' חלבון ליום עלינו לצרוך? זו שאלה חשובה אך עדיין שנויה-במחלוקת ואינה ברורה לחלוטין. מאחר ואני חובב גדול של חלבון, אני ממליץ על צריכה של 1.8-2.2 ג' חלבון לכל ק"ג ממסת הגוף.
דרך אגב, לא קיים מחקר אמין שנעשה לטווח הארוך המראה שצריכת חלבון גבוהה גורמת לפגיעה בתפקודי הכליות והכבד באנשים בריאים בעלי תפקודי כליה תקינים ונורמליים.
מאת יואב אליצור
-
אכילת מזונות אשר מכילים ויטמינים נוגדי חמצון כגון: A,C,E עוזרים לשמור על עור הגוף
על מנת לשמור כל עור הגוף מומלץ שתייה מרובה של מיים (קפה תה וכל...
-
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון....
-
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה, כדי להימנע מדילול מיצי הקיבה ולייעל...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה