מרק ירקות
- 04/11/2010
- זמן קריאה מוערך: 46 שנ'
מרכיבים
2. 5-6 גזרים
3. 1 קולרבי
4. פרחי כרובית קטנים
5. מעט פרחי ברוקולי
6. חצי שורש סלרי
7. 1-2 קישואים
8. אפשר גם- גמבה
9. פלפל ירוק – חותכים לרצועות
10. שעועית ירוקה
11. שעועית צהובה
אופן ההכנה:
זורקים לסיר לפי סדר מהקשים ביותר עד לרכים (כרישה, גזר, קולרבי..) ,סוגרים את הסיר ומאדים כ- 10-15 דקות. לערבב מדי פעם – עד שרואים את הבטא קרוטן של הגזר מוציא ממנו קצת צבע ומעט כוויות על הירקות- בינתיים מרתיחים קומקום מלא מים – וכשהירקות קיבלו צבע- לשפוך עליהם 1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות (תלוי בגודל הסיר) אפשר גם עגבניות מרוסקות או תערובת עגבניות לבישול – בא בשימורים בינוני + מרק עוף + פפריקה מתוקה+ מעט חוואיג' (לא חובה) + פלפל שחור גרוס (הרבה) + מלח (לזכור שגם מרק העוף מלוח), לשפוך על הכל קומקום מים רותחים עד שהסיר מלא לגמרי ולהביא מכוסה לרתיחה. אפשר לבשל עוד כשעה- שעה וחצי על אש בינונית עד שיבעבע.
באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה