סלט פירות הרמוני
- 04/11/2010
- זמן קריאה מוערך: 46 שנ'
חומרים:
2 אפרסמונים
1 קיווי
2 תפוחי עץ מוזהבים קלופים
חצי כוס צימוקים רחוצים (רצוי אורגאניים)
חופן נדיב של אגוזי פקאן או אגוזי מלך
חופן קטן של גרעיני חמניות (לא קלוי)
3 בננות
כוס תותים
חצי כוס גזר מגורד
מיץ משני תפוזים מתוקים
ליקר פירות (שרי ברנדי) או רום או יין מתוק (עדיף פורטו)
קורט מלח (זהירות, רק קמצוץ!)
כלים:
קרש חיתוך
מסחטה ידנית לתפוזים
קערה לערבוב
כוס לצימוקים
הוראות:
להוסיף את הליקר לכוס הצימוקים ולהשרות למשך שעתיים (אם אין זמן אז להשרות למספר דקות). לסחוט את מיץ התפוזים ולהעביר לקערה. לחתוך את הפירות לקוביות (אם האפרסמונים בשלים מידי אפשר להוסיף אותם לקערה עם כפית כתחליף מיץ) ולהוסיף את האגוזים והגרעינים. להוסיף את קורט המלח (שמטרתו כאן לחזק את טעם הסוכר, לאפשר למיצי הפירות לצאת ולהתערבב זה עם זה וכמובן לאזן את המתיקות ברמה האנרגטית) להוסיף בסוף את הצימוקים ולתת לתערובת לרבוץ ביחד (כדי לספוג טעמים) עוד כשעה.
באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה