אכילת סיבים תזונתיים תורמת לבריאות
- 16/02/2012
- זמן קריאה מוערך: 31 שנ'
סיבים תזונתיים הם חומרים המצויים במזונות הצמחיים, והם אינם נעכלים בגוף האדם. ריכוז גבוה שלהם מצוי בדגנים מלאים, כגון חיטה מלאה, שיבולת שועל, אורז מלא, קינואה ועוד, קטניות כגון חומוס, עדשים שעועית מאש ואזוקי, זרעים, אגוזים וכן בירקות ופירות. זה עשרות שנים מראים מחקרים אפידמיולוגיים, כי תרבויות שתפריטן עשיר בסיבים תזונתיים כמעט אינן סובלות ממחלות המאפיינות את אוכלוסיית העולם המערבי. מה תרומתם של הסיבים התזונתיים לבריאותנו?
– שיפור תהליכי העיכול, למשל במצבים של עצירות.
– הורדת רמת כולסטרול וטריגליצרידים בדם.
– הורדת רמת הגלוקוז בדם לסוכרתיים.
– מניעת סרטן המעי הגס.
– שמירה על תפריט דל קלוריות בדיאטה להרזיה.
באדיבות CrazyLine, יותר אשה מאי פעם
-
אכילת מזונות אשר מכילים ויטמינים נוגדי חמצון כגון: A,C,E עוזרים לשמור על עור הגוף
על מנת לשמור כל עור הגוף מומלץ שתייה מרובה של מיים (קפה תה וכל...
-
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון....
-
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה, כדי להימנע מדילול מיצי הקיבה ולייעל...
-
שימי פס ולכי עם מה שאת מרגישה שהכי טוב בשבילך
שימי פס ולכי עם מה שאת מרגישה שהכי טוב בשבילך ישנם ימים בהם הכל משתבש....
-
שלבי בין מראה פס למראה מאט
כדי לא ליצור הופעת פסים עמוסה מדי, מומלץ לשלב בין מראה פס למראה מאט...
-
אל תעמיסי בזהב
לא מומלץ להעמיס זהב על ההופעה, אלא לבחור הדגשים נקודתיים של זהב כמו...
הוסף תגובה