מומלץ לבחור בתפוחי אדמה המתאימים למילוי ואפיה

בעת תכנון קומזיץ, מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דווקא בנושא שעומד במרכז הקומזיץ – תפוחי האדמה – נעשית לעתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי לשקול איזה תפוח האדמה לבחור כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים.


בארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה. למי שמעוניין בזן הטוב ביותר למדורה, מומלץ לבחור בזנים המתאימים למילוי ואפיה. הם מצטיינים במרקם יבש יחסית ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר. שלושה מתוך זני תפוחי אדמה נמצאים בתקופה זו של השנה בשוק ומתאימים גם למדורות:


מרבל – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה


דיטה – זן הולנדי מוארך, המתאים לבישול ואפייה


ויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה


למעוניינים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים, מומלץ לרכוש את הזן "רוזנה" שהגיע לארץ מצרפת. פקעת הרוזנה אדומה, הפנים בצבע בהיר והצורה שלה אליפטית. המרקם של הרוזנה מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.


באדיבות השי רובין, מנכ"ל מפעלי חבל מעון, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה"


דוד משה, תפוחי אדמה מובחרים


 

הוסף תגובה