חומצות שומן אומגה 3 מגבירות את נפח החומר האפור במוח

נטילת חומצות שומן אומגה 3, המצויות בדגים שמנוניים ממי אוקיאנוס קרים, קשורה להגדלת נפחו של החומר האפור באזורים במוח המפקחים על מצב רוח והתנהגות, כך נטען במחקר שנערך באוניברסיטת פיטסבורג שבארה"ב. במחקרים קודמים, שנערכו בחיות מעבדה, נמצא שהגברת הצריכה של חומצות שומן אומגה 3 מובילה לשינויים מבניים במוח. במחקר קודם, שנערך בבני אדם, על-ידי אותו צוות מחקר מאוניברסיטת פיטסבורג, בראשות דר' שרה קונקלין, נמצא כי בני אדם בעלי רמות נמוכות של אומגה 3 בדמם היו מועדים יותר להיות בעלי גישה שלילית לחיים ולהיות פזיזים יותר. בני אדם בעלי רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה 3 בדמם נמצאו כבעלי מזג נוח יותר וכבעלי מועדות מופחתת ללקות בדיכאון קל עד בינוני. במחקר הנוכחי השתתפו 55 נבדקים בריאים. במחקר נמצא שאלה מהם שצרכו יותר חומצות שומן אומגה 3 היו בעלי רמות גבוהות יותר של חומר אפור באזורי המוח הקשורים להתעוררות ריגשית ולשליטה על רגשות. נפח החומר האפור נמדד באמצעות הדמיה ממוחשבת של תהודה מגנטית (MRI). מן הממצאים עולה שנטילת אומגה 3 מקדמת שיפור מבני באזורי המוח הקשורים למצב רוח ולרגשות, אך החוקרים מדגישים שנדרשים מחקרים נוספים כדי לאשש שאכן זהו מנגנון הפעילות.


עוד על אומגה 3

הוסף תגובה