ארטישוק, עוף בארטישוק ירושלמי ולימון

חומרים:


250 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף


1 עוף בינוני, חתוך לרבעים


½ כוס מיץ לימון טרי


4 כפות שמן זית


10 שיני שום, קלופות וחצויות לאורכן


6 חוטי זעפרן


מלח ופלפל


עלי בזיליקום טריים


4 כפות צנוברים קלויים


אופן ההכנה: מערבבים במחבת את מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים שום, ארטישוק ירושלמי וזעפרן, וכן מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את רבעי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים בזיליקום, בודקים תיבול ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים חם כמנה עיקרית בתוספת אורז לבן.


באדיבות מפעלי חבל מעון

הוסף תגובה