פילה טלה על תבשיל חיטה – מתכון
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 48 שנ'
200 ג' נתח פילה טלה
לתבשיל החיטה:
1 ק"ג חיטה (לאחר השרייה של לילה במים)
2 ליטר ציר עוף
2 כוסות ציר טלה מצומצם או 2 כוסות מים
1 כוס אגוזי מלך קלויים
2 בצלים קצוצים
4 קוביות שום דורות
4 קוביות פטרוזיליה דורות
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
3 כפות סילאן
2 כפות מלח
אופן הכנה: לבשל את החיטה יחד עם כל המרכיבים, פרט לאגוזים ולבצל, למשך שעה. רק כאשר התבשיל מוכן, להוסיף את הבצל והאגוזים.
לשורשים: 5 שורשים של פטרוזיליה קלופים, 2 כוסות ציר טלה מצומצם, 1 ליטר ציר עוף
אופן הכנה: לחתוך את השורשים לרבעים לאורכם ולבשלם בנוזלים, עד היותם רכים.
אופן הכנת המנה: את נתח הפילה צולים על הגריל מכל צדדיו למשך 6-7 דק', בינתיים מחממים את תבשיל החיטה ואת השורשים. את נתח הפילה המוכן חותכים ל-3 חתיכות שוות. מניחים על צלחת 3 כפות נפרדות של תבשיל החיטה, עליהן את חתיכות הפילה ולבסוף שורש פטרוזיליה על כל ערימה, ומקשטים בעלים.
באדיבות דורות – מוצרי שום ותיבול
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
אורז, השרייה של האורז המלא במים לילה קודם מוציאה ממנו את טעמי הלוואי
כל מי שניסה לאכול אורז מלא והזדעזע מהטעם התפל, מוזמן לנסות שיטה טעימה...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה