סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 1 דק'
1 ק"ג נתח סינטה = 4 מנות של 250 גרם.
פירה התמרים:
500 ג' תמרים לחים
2 כוסות מים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
אופן הכנה: לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר.
רוטב פסטו:
7 קוביות פטרוזיליה דורות
7 קוביות בזיליקום דורות
2 קוביות שום דורות
זר נענע
2 כוסות שמן קנולה
1/2 כפית מלח
אופן הכנה: לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר.
לרוטב היין האדום:
2 כוסות יין אדום איכותי
7 בצלי שאלוט חתוכים גס
7 קוביות שום דורות
3-4 ענפי טימין
1 כף פלפל אנגלי
4 ל' ציר בקר
300 ג' קוביות מחמאה
מלח פלפל
אופן הכנה: את הבצלים והשום משחימים בסיר עם מעט שמן, לאחר מכן מוסיפים את היין ומניחים לו להצטמצם עד ל-1/5 מכמותו המקורית. לאחר צמצום היין, מוסיפים את ציר הבקר הטימין והפלפל האנגלי, ומצמצמים שוב עד חצי מהכמות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מורידים את הסיר מהאש ובעזרת מטרפה מוסיפים לרוטב את קוביות המחמאה הקרות.
אופן הרכבת המנה: את נתח הסינטה יש לצרוב מכל צדדיו ולהכניסו לתנור בחם של 220 מעלות למשך 8-12 דק' עד למידת העשיה הרצויה. מקשטים את הצלחת בפסטו ובפירה התמרים, מניחים את נתח הסינטה על הצלחת ומוזגים מעט רוטב.
באדיבות דורות – מוצרי שום ותיבול
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
אורז, השרייה של האורז המלא במים לילה קודם מוציאה ממנו את טעמי הלוואי
כל מי שניסה לאכול אורז מלא והזדעזע מהטעם התפל, מוזמן לנסות שיטה טעימה...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה