איך נפטרים מתיאבון נהנתני
- 29/11/2011
- זמן קריאה מוערך: 1 דק'
מה גורם לתיאבון נהנתני
תזונה לא מאוזנת יכולה לעורר את התיאבון הנהנתני, מכיוון שהגוף לא מוזן כמו שצריך.
תזונה לא מאוזנת יכולה להיות כתוצאה מ-
אכילת מזונות מעובדים ולא מזינים, או אכילת יתר של סוכרים ושומנים
אכילת כמויות קטנות מדי של אוכל
חוסר גיוון בתזונה
גם אכילה במצבי מתח, כעס או חרדה עלולה לעורר את התיאבון הנהנתני.
אכילה מרובה במסעדות גם היא יכולה לגרום לתיאבון נהנתני. אנחנו זוכרים בעצם את החוויה עצמה יותר מאשר את הטעם של מה שאכלנו.
כך למשל, אנחנו יכולים להגיע לאותה מסעדה לאכול את אותן מנות אבל עם שתי קבוצות
שונות של חברים, ולחוות חוויה שונה לגמרי בשתי הסיטואציות. פעם נהנה מהאוכל, ופעם אחרת לא.
איך נפטרים מתיאבון נהנתני
קודם כל, שומרים על תזונה מאוזנת שמזינה את הגוף ומספקת לו את כל הרכיבים שהוא צריך כדי להיבנות ולהתחזק.
בנוסף, אוכלים כמה שפחות מזונות עתירי שומן ומזונות עתירי סוכר. מזונות כאלה מעוררים את האזור במוח שאחראי על הנאה. אנחנו זוכרים את התחושה, ומשתוקקים לה שוב ושוב.
חוזרים לאכול מזון בסיסי ומזין, שהרבה יותר טעים מכל הג'אנק שאנחנו מכירים היום. אבל התרגלנו כבר למזון עתיר טעמים, שכבר שכחנו מה הטעם האמיתי של האוכל.
חוזרים לבשל בבית, במקום לאכול בחוץ אוכל שאנחנו לא ממש יודעים מה יש בו, החל מכמויות השמן ועד רכיבים סודיים שאמורים להדגיש טעמים, כדי שנחזור שוב ושוב לבקש את אותה מנה (ממש כמו מכורים לסמים). זו הסיבה, אגב, שבמסעדות מוסיפים מונוסודיום גלוטאמאט למאכלים, כדי להעצים את הטעמים ולגרום לנו להתמכר.
המילה האחרונה
לצערי, אי אפשר להשתחרר לגמרי מהתיאבון הנהנתני, מכיוון שלא ניתן למחוק את זיכרונות הטעם ותחושות ההנאה. אבל, אפשר בהחלט לצמצם למינימום, אם רק מקפידים על תזונה מאוזנת ולא מעובדת.
-
קוואקר טחון, כדאי להשתמש בקוואקר טחון להסמכת תבשילים ומרקים
במקום קמח או קורנפלור להסמכת תבשילים ומרקים, כדאי להשתמש בקוואקר טחון....
-
ככל שהמרגרינה קשה יותר, כך התהליכים שהיא עברה מזיקים יותר לגוף
כדאי מאוד להפסיק להשתמש במרגרינה מכל הסוגים, גם במרגרינה דלת שומן....
-
כדאי לאפות עוגות על בסיס שמן
כדאי לאפות ולאכול עוגות ועוגיות שעשויות על בסיס שמן ולא על בסיס חמאה...
הוסף תגובה