תה מרענן בקיץ, רק לצאת לגינה ולקטוף

יש הרבה סוגי עלים בטעמים שונים שניתן להכין מהם משקה טעים, ביחד עם תה רגיל או בלעדיו. עלים בטעם לימוני – לואיזה לימונית, לימונית ריחנית (עשב לימון) ומליסה רפואית, טעמם עדין והם ומוסיפים למשקה ארומה לימונית. כמובן ישנם עלי הנענע השונים בטעמי המנטה המוכרים אך גם יש נענע תפוחית שהעלים שלה בעלי ארומה עדינה של תפוח במיוחד בחליטת תה. המרוות השונות מתאימות גם כן לתה ובמיוחד מרווה (אננס) 'סקרלט פיינאפל' עם טעם עדין ומיוחד של אננס. להכנת משקה קר אפשר להוסיף את העלים בחליטה של מים חמים בתוספת תה או בלעדיו שאפשר לשתות אותו חם או לצנן עם קרח לשתות, אפשר להוסיף את העלים ללימונדה עדינה או סתם מים קרים וקוביות קרח – מקבלים כך ארומה נפלאה ומרעננת.


פרט מעניין נוסף שנבדק בנתיים רק בתנאי מעבדה, הוא שנראה לחוקרים שהחומר ציטרל אותו מכילים המליסה, לואיזה ולימונית עשוי לשנות התנהגותם של תאי סרטן.


באדיבות משתלות וונדי, עולם הגן

הוסף תגובה