עוגת גבינה, מתכון לעוגת גבינה מופחתת קלוריות
- 16/02/2012
- זמן קריאה מוערך: 44 שנ'
מתכון לעוגת גבינה מופחתת קלוריות, 100 קלוריות בפרוסה, אם מחלקים את העוגה ל16 פרוסות: 4X4):
750 ג"ר גבינה 5%
1 גביע אשל או גיל.
5 ביצים.
שלושת רבעי כוס סוכר.
8 טבליות סוכרזית מומסות או 6 שקיות אבקה להמתקה.
1 שקית פודינג אינסטנט וניל.
2 כפות קמח תופח.
קליפת לימון מגורדת.
שקית סוכר וניל.
אופן ההכנה:
1. מפרידים ביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
2. מערביים את הגבינה עם האשל, החלמונים, קליפת הלימון סוכר הוניל והממתיק המלאכותי. מוסיפים את הקמח והפודינג בסוף.
3. מערבבים את קצף החלבונים עם הגבינה.
4. שופכים לתבנית מלבנית בינונית אך עמוקה( חד פעמים מאלומיניום מומלצת), מרוחה במעט חמאה או מרגרינה.
5. אופים בחום בינוני כ45 דקות( מתחילים בחום גבוה כ10 דקות ולאחר מכן מורידים לכ170 מעלות).
6. מצננים ומכסים עם ניילון נצמד. מכניסים לקירור לפחות ל4 שעות לפני שאוכלים.
המתכון ניתן ע"י עינת לב ארי, דיאטנית קלינית
באדיבות CrazyLine, יותר אשה מאי פעם
קטגוריות
עוד בנושא
-
בצק עלים, רצוי לאפות בטמפרטורה גבוהה מאוד (250 מעלות)
הטמפרטורה הגבוהה מאפשרת לנוזלים שבחמאה או במרגרינה להתאדות, ובכך ליצור...
-
בצק, הפרידו את החומרים היבשים מהחומרים הרטובים לפני האפייה
למה מפרידים את החומרים היבשים מהחומרים הרטובים לפני האפייה? כדי שלא...
-
בצק, פיזור שעועית על גבי הבצק ימנע ממנו להתרומם
לתחתית בצק שנאפה ללא כל תוספות, יש נטייה להתרומם במקומות שונים (בעיקר...
עוד מאותו הכותב
-
שימי פס ולכי עם מה שאת מרגישה שהכי טוב בשבילך
שימי פס ולכי עם מה שאת מרגישה שהכי טוב בשבילך ישנם ימים בהם הכל משתבש....
-
שלבי בין מראה פס למראה מאט
כדי לא ליצור הופעת פסים עמוסה מדי, מומלץ לשלב בין מראה פס למראה מאט...
-
אל תעמיסי בזהב
לא מומלץ להעמיס זהב על ההופעה, אלא לבחור הדגשים נקודתיים של זהב כמו...
הוסף תגובה