פחממות מסוימות המצויות בקמח גורמות לרעב יתר
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 44 שנ'
ירידה במשקל תלויה בכמות הקלוריות, אבל ההיצמדות לדיאטה כרוכה בהרגשת רעב, קיימות הוכחות שפחמימות מסוימות גורמות לרעב יתר. האויב המסוכן ביותר הן הפחמימות המצויות בקמח מעובד ומוצריו כגון לחם לבן, דונאטס, בייגלה ודגנים, הגוף מנצל אותן הרבה יותר מהר מאשר את הפחמימות המצויות ברוב הפירות והירקות.
צריכת קלוריות רעות בשעות המוקדמות של היום הופכת את המצב לגרוע יותר, מחקרים מסוימים מוכיחים כי צריכת פחמימות אלו בבוקר מונעת מהגוף לאזן את כמות הסוכר בדם במהלך היום. פירושו של דבר שהאדם נשאר רעב, למרות שצרך חלבונים לארוחת הצהרים.
מחקר נוסף שנערך ביו שתי קבוצות ילדים שהאחת קיבלה שיבולת שועל לארוחת בוקר וצהרים והשנייה פשטידת ירקות לארוחת בוקר כמו לארוחת צהרים. מתברר, כי אוכלי שיבולת השועל צרכו בשעות שלאחר ארוחת הצהרים 81% יותר קלוריות מאוכלי פשטידת הירקות.
מאת טרה פרקר-פופ, כתבת מדור בריאות שהתפרסם בשבועון ה וול סטריט
תודה אישית: מתוך כתבה ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה
-
חשוב להימנע מאכילה "עד שהבטן מלאה"
כדי לשמור על בריאות טובה וגזרה חטובה, חשוב להימנע מאכילה "עד שהבטן מלאה"....
-
כדאי לאפות עוגות על בסיס שמן
כדאי לאפות ולאכול עוגות ועוגיות שעשויות על בסיס שמן ולא על בסיס חמאה...
-
עדיפה כפית סוכר על פני סוכרזית
הכימיקלים שרוב סוגי הסוכרזית עשויים מהם שנויים במחלוקת. באופן כללי...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה