פחממות מסוימות המצויות בקמח גורמות לרעב יתר


ירידה במשקל תלויה בכמות הקלוריות, אבל ההיצמדות לדיאטה כרוכה בהרגשת רעב, קיימות הוכחות שפחמימות מסוימות גורמות לרעב יתר. האויב המסוכן ביותר הן הפחמימות המצויות בקמח מעובד ומוצריו כגון לחם לבן, דונאטס, בייגלה ודגנים, הגוף מנצל אותן הרבה יותר מהר מאשר את הפחמימות המצויות ברוב הפירות והירקות.
צריכת קלוריות רעות בשעות המוקדמות של היום הופכת את המצב לגרוע יותר, מחקרים מסוימים מוכיחים כי צריכת פחמימות אלו בבוקר מונעת מהגוף לאזן את כמות הסוכר בדם במהלך היום. פירושו של דבר שהאדם נשאר רעב, למרות שצרך חלבונים לארוחת הצהרים.
מחקר נוסף שנערך ביו שתי קבוצות ילדים שהאחת קיבלה שיבולת שועל לארוחת בוקר וצהרים והשנייה פשטידת ירקות לארוחת בוקר כמו לארוחת צהרים. מתברר, כי אוכלי שיבולת השועל צרכו בשעות שלאחר ארוחת הצהרים 81% יותר קלוריות מאוכלי פשטידת הירקות.


מאת טרה פרקר-פופ, כתבת מדור בריאות שהתפרסם בשבועון ה וול סטריט 


 


תודה אישית: מתוך כתבה ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה

הוסף תגובה