מלפפון חמוץ, מלפפונים כבושים במלח דורשים דיוק בכמויות
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 42 שנ'
מספר טיפים על כבישה והחמצה של מלפפונים:
1. למי שלא יכול לחכות – פטנט להחמצת מלפפונים במהירות האור: כל שיש לעשות הוא לשפוך על המלפפונים את נוזלי הכבישה כשהם רותחים.
2. כדי לקבל מלפפון חמוץ נוקשה כתפוח, יש לחורר את שני קצוותיו. כך, אגב, הוא לא יוצא רק יותר קשה, אלא גם יותר טעים.
3. מלפפונים כבושים במלח דורשים דיוק בכמויות: שתי כפות שטוחות של מלח על כל חצי ליטר מים.
4. אסור לשכוח להניח מגבת רטובה מתחת לצנצנת הכבישה, כשמכניסים אליה את הנוזלים הרותחים. המהדרין תוקעים בפנים גם כפית מתכת. זה מונע סדקים בצנצנת.
5. אם המלפפונים יצאו חריפים מדי, אפשר להציל את המצב ע"י תמיסת מים וסודה לשתייה, שבהם יוטבלו המלפפונים החמוצים לכמה שעות ולאחר מכן ישטפו במים ואז יהיו מוכנים לאכילה.
מתוך הספר "ספר העצות של משפחת לבנה", מאת שרה לבנה
תודה אישית ליובל, אסטרולוג הוצאה לאור בע"מ
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
גבינה צהובה, כדאי למרוח את הפומפייה בשמן לפני הגירוד
לפני שמגרדים גבינה צהובה, כדאי לשמן את הפומפייה - כך הגירוד יהיה...
-
מלפפון, כדאי להוסיף חומץ למי כבישת המלפפונים מגידולי חממה
למלפפוני חממה יש נטייה לקבל מרקם רך בהחמצה. החומץ שומר את המלפפונים...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה