מרק שעועית לבנה עם ירקות

החומרים:

חצי ק"ג שעועית לבנה (אפשר שקית שעועית מבושלת קפואה)

1/2 כרוב סגול בינוני חתוך לרצועות ארוכות וגסות

חצי צרור בזיליקום טרי עם הגבעולים

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לפרוסות דקיקות

1-2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות

1 בצל גדול חצוי וחתוך לפרוסות

1-2 בצל ירוק קצוץ

או עירית קצוצה (אפשר לגזור במספריים לחתיכות של כ- 1 ס"מ)

שמן זית (להשחמת הבצל בסיר, ולתיבול המרק בצלחת).

פלפל לבן

מלח

אופן ההכנה

*  להשחים את הבצל בסיר חם ולוהט עם מעט מאוד שמן זית.

*  להוסיף את השעועית הלבנה המבושלת, להביא לרתיחה ולהשאיר

על האש כ- 15 דקות עד שהשעועית רכה.

להוסיף את הירקות ולבשל עד שהבטטה מתרככת – כ- 15 דקות

והמים של המרק סגולים לגמרי.

להוסיף את הבזיליקום והתבלינים ולכבות את האש.

הגשה:

למזוג לקעריות מרק ולהוסיף 1-2 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה,

לעטר בחתיכות עירית קצוצה וגבעול טרי של נענע או מנטה.

להגיש עם פריכיות אורז מלא, או לחם מקמח מלא (רצוי ללא שמרים).

ואריאציות:

למרקם מעובה יותר של המרק, אפשר להוסיף בתחילת הבישול 2 חופנים של קוואקר. יתקבל מרקם משחתי וחלבי. טעים ומזין להפליא.

בתאבון.

ספרו איך יצא לכם.

הוסף תגובה