סיר שרוף, כיצד לנקות ?

השריה במים למשך מספר שעות תיטיב רק עם סירים שבהם התבשיל לא נשרף, אלא מקסימום נשרף קלות.


תבשילים עקשניים ושרופים יותר זקוקים לטיפול חזק יותר: ראשית, אין לשפשף את השכבה השרופה בכלים חדים שיפגמו בסיר. מסירים בזהירות את מה שניתן להוציא, ממלאים את הסיר במים קרים ומוסיפים כף גדושה של אבקה למדיח כלים.מרתיחים את המים על הגז ומשאירים עד שיתקררו ואז אפשר לנקות את הסיר בקלות.
אם כל זה לא עוזר חוזרים על התהליך.
אם גם זה לא עוזר, מייבשים את הסיר, מפזרים בתוכו כף גדושה של מלח בישול ומחממים על להבה קטנה עד שהמלח נעשה חום, בתקווה שהסיר יתרצה לבסוף.


סירים ומחבתות מצופים טפלון אסור לשפשף בסכינים ואסור לנקות בתכשירים חריפים כגון חול ניקוי.
ממלאים אותם במים קרים ומוסיפים כף מלח בישול ורבע כוס חומץ.
מרתיחים את המים ואחרי שהם מתקררים מנקים את הכלי במטלית רכה.


מתוך הספר "ספר העצות של משפחת לבנה", מאת שרה לבנה


 


תודה אישית ליובל, אסטרולוג הוצאה לאור בע"מ


 

הוסף תגובה