שמן, חום לא נכון עלול לגרום לשמנוניות יתר של המאכלים המטוגנים
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 23 שנ'
חום לא נכון של השמן עלול לגרום לשמנוניות יתר של המאכלים המטוגנים. קיים מדד מדויק המסייע לוודא כי השמן מוכן לקבל מוצר לטיגון: נוטלים על קצה האצבע מעט מים ומטפטפים טיפה בתוך השמן. אם נוצרות בועות קטנות, סימן שהשמן חם ומוכן לטיגון. אם הבועות מתיזות מאוד, נראה כי הטמפרטורה גבוהה מדי. אחרי הטיגון, רצוי לעטוף בנייר סופג את המנה על מנת להסיר את השומנים המיותרים.
ד"ר חיים סדובסקי, רופא נטורפת ומחבר ספרים רבים, מרכז המרצים לישראל
-
שמן, עדיף לטגן עם שמן סויה ולא עם שמן זית
טמפרטורת השריפה של זמן הזית נמוכה מזו של שמן הסויה. לעתים יישרף שמן...
-
שמן זית מצוין לטיגון, במיוחד אם מוסיפים לו חתיכת גזר קטנה
בניגוד לסברה הרווחת, שמן זית דווקא מצוין לטיגון, במיוחד אם מוסיפים...
-
חמאה, כאשר השמן מתחמם יחד עם חמאה הוא מונע ממנה להישרף
כשמחממים חמאה היא נשרפת ומשנה את ההרכב הכימי שלה, משנה את טעמה ומאבדת...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה