תכנון ארוחת הבוקר למניעת עליה במשקל
- 11/08/2011
- זמן קריאה מוערך: 39 שנ'
ארוחת בוקר שלעצמה אינה הפתרון להפחתת השמנת יתר בקרב האמריקנים, אך עיצוב מחדש של התפריט ורכיביו בארוחה זו עשוי להמצא כיעיל בקרב הקשה נגד הופעתה של הכרס, כך נטען בכתב העת לטכנולוגיית מזון בארה"ב. אומרת דר' מרי הלן קמייר: "השגת תחושת שובע היא בעלת חשיבות במניעת השמנת יתר. ניתן להגדיל את נפחם של דגני בוקר ודברי מאפה מבלי להגדיל את ערכם הקלורי. ניתן אף להאריך את משך עיכולם של מזונות שונים. שינויים כאלה יביאו לתחושות שובע משופרות לאורך זמן ויצמצמו את הדחף להמשיך לאכול כמויות נוספות של מזון". דר' קמייר דוחקת ביצרני המזון לעצבו באופן שיסייע לצרכנים לשמור על משקל גוף בריא. היא מוסיפה שתכנון קפדני ומושכל של רכיבי ארוחת הבוקר, שצריכה להיות הארוחה החשובה ביום, תוך הבנת חשיבותם של אבות המזון השונים וחלקם הרצוי בתפריט יעזרו אף הם בשמירת משקל גוף תקין.
-
רצף פעולות קבוע לפני השינה-עוזר לגוף להכין עצמו לשינה הקרובה
בדרך כלל אנו חוזרים על אותם פעולות לפני השינה. זהו מעין טקס לפני ההרדמות,...
-
הקפידו על כניסה למיטה ויקיצה בשעה קבועה
חשוב להקפיד על סדר יום קבוע. כניסה למיטה ויקיצה בשעה קבועה. יש להימנע...
-
רק כשחשים מוכנים לשינה – יש לשוב למיטה
באם לא הצלחת להירדם, מומלץ לצאת המיטה, להכין ארוחה קלה, לקרוא, לצפות...
-
אומגה 3 משפרת ציונים במבחנים
אומגה 3 שמקורה משמן דגי מי מעמקים קרים מסייעת לתלמידים לעבור בהצלחה...
-
אימהות עובדות בריאות יותר
אימהות המשלבות טיפול בילדיהם עם חיי עבודה נהנות מבריאות טובה יותר,...
-
הקלה לסובלים ממיגרנה
הלוקים במיגרנה בבריטניה, יוכלו בקרוב להקל על סבלם באמצעות תרופה חדשה...
הוסף תגובה