תה

מזה אלפי שנים האדם משתמש בחליטות של תה וצמחי תבלין לצורכי חימום וריפוי. עלי התה מכילים חומרים מונעי חמצון, ויטמין B ומינרלים טבעיים, כמו סידן. התה מכיל קופאין ברמות נמוכות יותר מאשר הקפה. ככל שהתה מעובד פחות, לדוגמא תה ירוק, רמת הקופאין נמוכה יותר.


אונ' בן גוריון פרסמה לאחרונה מחקר שהחומר המעניק את הארומה הלימונית בצמחי התבלין, הורג תאים סרטניים. צמחי תבלין רבים ידועים כצמחי מרפא, לדוגמא: הפיגם נחשב כיעיל לטיפול בצינון, לשיבא סגולות למניעת נזלת ולטיפול בבעיות מעיים ובחילות, הפטרוזיליה ידועה כיעילה לטיפול בבעיות בדרכי השתן ובכליות ולזוטא סגולות לטיפול בהצטננויות ולפתיחת דרכי הנשימה. חליטות תה בתפזורת או חליטות של עלים ירוקים מומלצים יותר מאשר תה בשקיות: התה בשקית עובר תהליכים נוספים, עד שהוא הופך לאבקה ולעיתים מערבבים בו גם עלים מבוגרים וגם גבעולים שהם פחות בריאים.


בחג החנוכה, בימים 21-23 בדצמבר, יערך במשתלת "הסוכה – בית ירוק" בכפר אז"ר פסטיבל תה. בפסטיבל יוצעו למשתתפים טעימות של 15 סוגים שונים של חליטות תה, תינתן בנושא גידול וטיפוח של צמחי תבלין והסגולות הרפואיות שלהם, ויחולק חינם חומר רקע על צמחי התבלין השונים, מתכונים לחליטות תה שונות ועוד. ההשתתפות בהרצאות וטעימות התה הינם ללא תשלום.


באדיבות האגרונום שוני ענדא, משתלת הסוכה – בית ירוק, כפר אז"ר

הוסף תגובה