שזיף עם ציפה אדומה – מוביל בתכולת נוגדי החמצון

מחקר חדש שנערך במכון וולקני מגלה, שהשזיף עם הציפה האדומה הוא המוביל בתכולת נוגדי החמצון מבין הפירות הטריים שנמכרים בישראל. במסגרת המחקר התגלה, ששיעור נוגדי החמצון בשזיף אדום הציפה גבוה משמעותית מפירות אחרים: פי 3 מאשר ברימון ופי 5 מאשר ביין אדום, תפוח או בננה. תהליכי החמצון מתחילים עם תחילת עיבוד וחימום הבשר ונמשכים בקיבה. התהליך יוצר רכיבים מחומצנים הנספגים בחלקם ועלולים להזיק לכלי דם וללב. סדרת השזיפים אדומי הציפה "רד הארט – לב אדום" שנבדקו במסגרת המחקר טופחו ומגודלים על ידי פירות בן דור מיסוד המעלה, המתמחים בפיתוח זנים מיוחדים.


כדי שהפעילות נוגדת החמצון תהיה יעילה, מומלץ לצרוך את נוגד החמצון בצמוד לארוחה. למעשה, אכילת שזיף אחד בסוף הארוחה מאזנת את החמצון ממנת בשר אדום של כ-200 גרם.


באדיבות פרופ' יוסי קנר, מהמחלקה למדעי המזון במינהל המחקר החקלאי – מכון וולקני

הוסף תגובה