שזיף עם ציפה אדומה – מוביל בתכולת נוגדי החמצון
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 39 שנ'
מחקר חדש שנערך במכון וולקני מגלה, שהשזיף עם הציפה האדומה הוא המוביל בתכולת נוגדי החמצון מבין הפירות הטריים שנמכרים בישראל. במסגרת המחקר התגלה, ששיעור נוגדי החמצון בשזיף אדום הציפה גבוה משמעותית מפירות אחרים: פי 3 מאשר ברימון ופי 5 מאשר ביין אדום, תפוח או בננה. תהליכי החמצון מתחילים עם תחילת עיבוד וחימום הבשר ונמשכים בקיבה. התהליך יוצר רכיבים מחומצנים הנספגים בחלקם ועלולים להזיק לכלי דם וללב. סדרת השזיפים אדומי הציפה "רד הארט – לב אדום" שנבדקו במסגרת המחקר טופחו ומגודלים על ידי פירות בן דור מיסוד המעלה, המתמחים בפיתוח זנים מיוחדים.
כדי שהפעילות נוגדת החמצון תהיה יעילה, מומלץ לצרוך את נוגד החמצון בצמוד לארוחה. למעשה, אכילת שזיף אחד בסוף הארוחה מאזנת את החמצון ממנת בשר אדום של כ-200 גרם.
באדיבות פרופ' יוסי קנר, מהמחלקה למדעי המזון במינהל המחקר החקלאי – מכון וולקני
-
אכילת מזונות אשר מכילים ויטמינים נוגדי חמצון כגון: A,C,E עוזרים לשמור על עור הגוף
על מנת לשמור כל עור הגוף מומלץ שתייה מרובה של מיים (קפה תה וכל...
-
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון....
-
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה, כדי להימנע מדילול מיצי הקיבה ולייעל...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה