רכיב בקקאו מקטין סיכון למחלות
- 11/08/2011
- זמן קריאה מוערך: 38 שנ'
רכיב טבעי המצוי בקקאו, שנקרא אפיקטצין, עשוי לסייע בהקטנת סיכון לארבע בעיות בריאות רציניות, כך נטען במחקר חדש. במחקר, שהתפרסם בכתב העת לכימיה, נטען שרכיב זה יכול לסייע בצמצום הסיכון למחלות לב, שבץ, סוכרת וסרטן. פרופסור נורמן הולנברג מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד ערך את המחקר בקרב אנשי שבט קונה המתגוררים בפנמה, שנוהגים לשתות כ- 40 כוסות קקאו בשבוע. פרופסור הולנברג מצא שבכך הם מקטינים את הסיכון לארבעת בעיות הבריאות ב- 10%. אומר פרופסור הולנברג: "אם ממצאינו חוזים את העתיד, נוכל לומר מבלי להסמיק, שזהו אחד מן המחקרים החשובים בהיסטוריה של הרפואה. כולנו מסכימים כי גילוי הפניצילין ופיתוח חומרי הרדמה הם בעלי חשיבות עצומה, אך אפיקטצין עשוי להביא לחיסולן של ארבע מתוך חמש המחלות השכיחות ביותר בעולם המערבי. כמה חשוב הוא אפיקטצין? לדעתי הוא בעל חשיבות עליונה".
-
רצף פעולות קבוע לפני השינה-עוזר לגוף להכין עצמו לשינה הקרובה
בדרך כלל אנו חוזרים על אותם פעולות לפני השינה. זהו מעין טקס לפני ההרדמות,...
-
הקפידו על כניסה למיטה ויקיצה בשעה קבועה
חשוב להקפיד על סדר יום קבוע. כניסה למיטה ויקיצה בשעה קבועה. יש להימנע...
-
רק כשחשים מוכנים לשינה – יש לשוב למיטה
באם לא הצלחת להירדם, מומלץ לצאת המיטה, להכין ארוחה קלה, לקרוא, לצפות...
-
אומגה 3 משפרת ציונים במבחנים
אומגה 3 שמקורה משמן דגי מי מעמקים קרים מסייעת לתלמידים לעבור בהצלחה...
-
אימהות עובדות בריאות יותר
אימהות המשלבות טיפול בילדיהם עם חיי עבודה נהנות מבריאות טובה יותר,...
-
הקלה לסובלים ממיגרנה
הלוקים במיגרנה בבריטניה, יוכלו בקרוב להקל על סבלם באמצעות תרופה חדשה...
הוסף תגובה