רימון

כיום מיץ רימונים מוערך ביותר כבעל ערך רפואי. מחקרים מראים כי הפיגמנטים האדומים, המקנים לרימון את צבעו העז (אנתוציאנינים), יחד עם רכיבים נוספים בו, מספקים לו סגולות בריאותיות מרשימות. צריכה יומיומית של הגרגירים או המיץ תורמת להפחתת רמות הכולסטרול "הרע" בדם (LDL), להפחתת רמות לחץ הדם, לשיפור זרימת הדם ללב ואפילו לנסיגה של טרשת העורקים. כך, יכול להגן הרימון מפני התקפי לב, אירועים מוחיים ומחלות סרטן. לפיגמנטים האדומים גם סגולות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת. לכן הם תורמים, יחד עם רכיבים מגינים נוספים ברימון, כמו הטנינים, גם להאטת תהליכי הזדקנות.


באדיבות משתלות גבעת ברנר

הוסף תגובה