קפה, 6 טיפים להכנת קפוצ'ינו מושלם
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 52 שנ'
הטיפ הראשון הוא החשוב מכולם, ובלעדיו לא ניתן להגיע לתוצאה האולטימטיבית ולקפה ארומאטי וערב לחיך. את הקפה חובה להכין באהבה, כן כן, בהמון אהבה, הכינו את הקפה כאילו היה מיועד לבחיר או לבחירת לבכם, לאמא, לאבא או לחבר יקר.
יש לדאוג שכל כלי ההכנה יהיו נקיים ומוכנים לשימוש חדש, כד הקצפת החלב, מקציף החלב (הסטימר), כף ההכנה והפילטר וכמובן הכוס אליה ימזג הקפה.
לפני מזיגת הקפה יש לוודא שהכוס חמה כדי שטמפרטורת הקפה תישמר.
יש לחמם את החלב אבל לא להרתיח אותו, טמפרטורת החלב צריכה להיות 78מעלות בדיוק.
מזיגת החלב לתוך הכוס תיעשה בהטיה על מנת למנוע היווצרות בועות אויר ורצוי לא למזוג מגובה רב מדי.
החלוקה בכוס תהיה 1/3אספרסו 1/3חלב חם ו-1/3 קצף.
הגשת הקפה לא פחות חשובה מהכנה נכונה, יש לוודא שהכוס נקייה משאריות קפה או חלב ולהגיש אותה עם כוס סודה בצד המעוררת את הקופאין ועם עוגית שוקולד בצד כדי לחזק את טעם האספרסו.
באדיבות ניר שמש, בית הקפה, Coffee-inn גבעת שמואל
תודה אישית: מתוך כתבה, ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
גבינה צהובה, כדאי למרוח את הפומפייה בשמן לפני הגירוד
לפני שמגרדים גבינה צהובה, כדאי לשמן את הפומפייה - כך הגירוד יהיה...
-
מלפפון, כדאי להוסיף חומץ למי כבישת המלפפונים מגידולי חממה
למלפפוני חממה יש נטייה לקבל מרקם רך בהחמצה. החומץ שומר את המלפפונים...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה