קפה, 6 טיפים להכנת קפוצ'ינו מושלם

הטיפ הראשון הוא החשוב מכולם, ובלעדיו לא ניתן להגיע לתוצאה האולטימטיבית ולקפה ארומאטי וערב לחיך. את הקפה חובה להכין באהבה, כן כן, בהמון אהבה, הכינו את הקפה כאילו היה מיועד לבחיר או לבחירת לבכם, לאמא, לאבא או לחבר יקר.


יש לדאוג שכל כלי ההכנה יהיו נקיים ומוכנים לשימוש חדש, כד הקצפת החלב, מקציף החלב (הסטימר), כף ההכנה והפילטר וכמובן הכוס אליה ימזג הקפה.


לפני מזיגת הקפה יש לוודא שהכוס חמה כדי שטמפרטורת הקפה תישמר.


יש לחמם את החלב אבל לא להרתיח אותו, טמפרטורת החלב צריכה להיות 78מעלות בדיוק.


מזיגת החלב לתוך הכוס תיעשה בהטיה על מנת למנוע היווצרות בועות אויר ורצוי לא למזוג מגובה רב מדי.


החלוקה בכוס תהיה  1/3אספרסו 1/3חלב חם ו-1/3 קצף.


הגשת הקפה לא פחות חשובה מהכנה נכונה, יש לוודא שהכוס נקייה משאריות קפה או חלב ולהגיש אותה עם כוס סודה בצד המעוררת את הקופאין ועם עוגית שוקולד בצד כדי לחזק את טעם האספרסו.



באדיבות ניר שמש, בית הקפה, Coffee-inn גבעת שמואל



תודה אישית: מתוך כתבה, ב"כאן נעים", העיתון הראשון של אמצע המדינה
 

הוסף תגובה