צריכת מגוון ירקות ופירות עוזרת במניעת מחלות ובהעלאת תנגודת הגוף למחלות זיהומיות
- 15/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 27 שנ'
לצד הפחמימות, מומלץ לשלב מגוון של ירקות ופירות, המספקים סיבים, ויטמינים ומינרלים ופיטוכימיקלים שונים החשובים במניעת מחלות ובהעלאת תנגודת הגוף למחלות זיהומיות, השכיחות בגיל המבוגר.
בגיל זה, לא אחת, קיים קושי פיזי בלעיסת הפרי/ירק ובליעתו על כן, לכן אין מניע מלהכין ירקות ופירות מבושלים כמרק, ליפתן, ירקות מאודים וכו'. ישנם מחקרים הקושרים צריכת פירות הדר (לפחות פעמיים בשבוע), חמוציות ומיץ חמוציות (כוס ליום) עם אריכות ימים.
מאת אולגה רז,תזונאית קלינית, מנהלת מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה. מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל אביב
-
פעילות גופנית ושתייה מספקת תורמת למניעת עצירות
עצירות ניתן למנוע על ידי שתייה מספקת, אכילת ירקות ופירות בקליפתם, צריכת...
-
כיצד לבחור מולטי-ויטמין לגיל הזהב ?
בעולם בו עולה תוחלת החיים בהתמדה, חשוב לשמור גם על איכות החיים ובעיקר...
-
אסטרולה 500 מ"ג Ester C Plus
זוהי צורה מתוחכמת ויעילה במיוחד של ויטמין C לא-חומצי, הנספגת ונטמעת...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה