צריכת אומגה 3 עוזרת במניעת מחלות לב וטרשת עורקים
- 15/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 35 שנ'
אומגה 3, חומצת שומן רב בלתי רווי, בעלת תכונות מופלאות, כמו הורדת טריגליצרידים (שומני הדם), עיכוב קרישת הדם, סיוע בהורדת יתר לחץ דם והעלאת רמת הכולסטרול הטוב.
במילים אחרות, צריכת חומצת אומגה 3, המצויה בעיקר בדגים מהים הצפוני, ביניהם סול, בקלה, טונה, הליבוט, מקרל, סלמון, סרדינים, קוד ואנשובי, עוזרת במניעת מחלות לב וטרשת עורקים ונחוצה לתפקוד המיטבי של תאי הגוף. מומלץ לצרוך דגים אלה שלוש פעמים בשבוע.
במקרים מסוימים, ממליצים הרופאים והדיאטנים ליטול כמוסות המכילות שומן זה. בשר, דגים וביצים (מומלץ בין שלוש לחמש בשבוע, גם אם רמת הכולסטרול מוגברת) חשובים להספקת חלבון בעל איכות גבוהה.
מאת אולגה רז,תזונאית קלינית, מנהלת מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה. מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל אביב
-
פעילות גופנית ושתייה מספקת תורמת למניעת עצירות
עצירות ניתן למנוע על ידי שתייה מספקת, אכילת ירקות ופירות בקליפתם, צריכת...
-
כיצד לבחור מולטי-ויטמין לגיל הזהב ?
בעולם בו עולה תוחלת החיים בהתמדה, חשוב לשמור גם על איכות החיים ובעיקר...
-
אסטרולה 500 מ"ג Ester C Plus
זוהי צורה מתוחכמת ויעילה במיוחד של ויטמין C לא-חומצי, הנספגת ונטמעת...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה