צריכה קבועה של אגוז המלך ושקדים מצמצמת בשליש את הסיכון להתפתחות מחלות לב כליליות

בארצות ים תיכוניות בהן אוכלים תפריט ים תיכוני מסורתי, התמותה ממחלות הציויליזיה העיקריות, מחלות לב וסרטן, נמוכה יותר מאשר בשאר ארצות אירופה. אגוזים ושקדים הם מרכיב חשוב בתפריט זה.

מחקרים אפידמיולוגיים שנעשו בארצות רבות לימדו לדעת שצריכה קבועה של אגוזים ושקדים היא בעלת השפעה מועילה על פרופיל שומני הדם היא מעלה את רמת הכולסטרול HDL ומורידה את רמת הכולסטרול החיובי בדם. כך, יש פחות תחלואה ופחות תמותה ממחלות לב כליליות. אגוזי מלך מכילים שומנים מקבוצת אומגה 3, כ-8% מכלל השומן שבהם, ואילו השקדים עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות הידועות בהשפעתן להעלאת רמת
הכולסטרול החיובי בדם.


מאת: דר` יוסי תומר


טבע לייף

הוסף תגובה