על מה חשוב לשים דגש בקניית פולי קפה למכונת הקפה הביתית?
- 07/12/2020
- זמן קריאה מוערך: 1 דק'
אינספור משקי בית ומקומות עבודה בישראל עברו בשנים האחרונות למכונות קפה ביתיות, וכך החליפו את אותו נס קפה שכולנו זוכרים מפעם בקפה אספרסו משובח. אך עבור רבים מעבר זה עדיין מצריך מעט הסתגלות, שכן פתאום הם נאלצים לבצע בחירות עימן לא התמודדו בעבר, דוגמת בחירת פולי קפה למכונה. להלן כמה נקודות שכדאי להיות מודעים אלין ולקחת אותן בחשבון כאשר רוכשים פולי קפה למכונה הביתית –
להכיר את הזנים העיקריים – אם אתם רוכשים פולי קפה למכונת הקפה הביתית או זו שבמשרד, כדאי בתור התחלה להכיר את זני הקפה הזמינים בשוק, וספציפית את שני הסוגים הנפוצים והעיקריים בתחום זה – עראביקה ורובוסטה. העראביקה נחשב לזן איכותי יותר (ולכן לרוב יהיה מעט יקר יותר), בעוד הרובוסטה מתאפיין בחמיצות גבוהה יותר וקרמה עשירה. בכל מקרה, בשוק פולי הקפה תמצאו מגוון רחב של שילובים בין שני הזנים, כאשר בדרך כלל מומלץ לרכוש תערובת בה אחוז העראביקה גבוה יותר. זן זה נחשב למעודן ומשובח ביותר, וניתן בהחלט גם לרכוש כמות קטנה של כל אחד משני הזנים בנפרד, על מנת להתנסות ולהכיר את ההבדל ביניהם פעם אחת בצורה ברורה, לפני שבוחרים את סוג התערובת המתאימה לכם ביותר (לקטלוג הפולים לחצו כאן)
טריות פולי הקפה – ברכישת פולי הקפה להכנת קפה באמצעות מכונת קפה ביתית או משרדית חשוב להקפיד על טריותם של הפולים שכן יש לכך השפעה רבה על טעם הקפה וככל שנשתמש בפולי קפה טריים יותר טעמו של הקפה יהיה עשיר ארומטי וטעים יותר, לכן אל תשכחו לבדוק ולוודא שאתם רוכשים פולי קפה טריים.
גידול ידידותי לסביבה – ניתן למצוא כיום פולי קפה אשר על אריזתם תווית של FARE TRADE, המעידה על כך שגידול זה נעשה בלי לפגוע בזכויותיהם של העובדים, בלי להזיק לסביבה שלא לצורך וכו'.
שמירה על טריות הפולים לאחר הקנייה – חשוב להתייחס גם לאופן בו מאחסנים את פולי הקפה לאחר הקנייה – מומלץ לאחסנם במקום יבש, מוצל וקריר, במיכל אטום לאוויר ולאור. עדיף שלא לשמור את פולי הקפה הטריים במקרר או בפריזר, ובכל מקרה חשוב שיהיו במיכל סגור על מנת שלא יספגו טעמים וניחוחות מהסביבה, אלא ישמרו על הארומה הייחודית להם
לסיכום, הקדישו מעט מחשבה וקריאה מקדימה לפני שאתם רוכשים פולי קפה בפעם הראשונה, ותוכלו למצוא את הפולים המתאימים ביותר עבורכם ועבור בני ביתכם במהרה…
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
גבינה צהובה, כדאי למרוח את הפומפייה בשמן לפני הגירוד
לפני שמגרדים גבינה צהובה, כדאי לשמן את הפומפייה - כך הגירוד יהיה...
-
מלפפון, כדאי להוסיף חומץ למי כבישת המלפפונים מגידולי חממה
למלפפוני חממה יש נטייה לקבל מרקם רך בהחמצה. החומץ שומר את המלפפונים...
הוסף תגובה