עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס

עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס

כמות: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

חומרים

לבצק העוגיות (לתחתית ולקישוט):

100 גרם חמאה, מומסת

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (60 גרם)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

11/4 כוסות קמח (180 גרם)

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס שוקולד צ'יפס (200 גרם)

לתערובת הגבינה:

750 גרם גבינת שמנת 30% שומן

2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)

11/4 כוסות סוכר (250 גרם)

2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

6 ביצים

1/2 כוס קמח (70 גרם)

 

אופן ההכנה

מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר.

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס.

משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.

מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-140 מעלות.

 

מכינים את תערובת הגבינה:

בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.

מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.

מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה:

מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה.

בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל"פיתות". מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה"פיתות" יצופו על הבלילה).

אופים בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג'לי במרכז.

מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה). פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים מכוסה במקרר.

 

טיפ מתוק

כדי להבטיח שהעוגיות לא ישקעו בעוגה אלא יצופו עליה, מכינים כדורי בצק ומועכים אותם ל"פיתות" קטנות כדי להגדיל את שטח הפנים שלהם, ורק אז מניחים מעל העוגה. רצוי לבצע שלב זה בקרבת התנור, כדי שהדרך אליו תהיה קצרה. מובילים את העוגה בעדינות לתנור, בלי טלטולים מיותרים שעלולים להטביע את העוגיות פנימה. ועוד סוד קטן ומתוק: בדרך כלל אני ממליצה לאפות כל עוגת גבינה בסביבה עשירה באדים (תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור) – אבל לא את העוגה הזו. כאן אפייה באדים תרטיב את ציפוי העוגיות ותהרוס את המרקם הפריך שלהן.

עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד

הוסף תגובה