עוגיות, לקבלת גודל ומראה אחיד השתמשו בכף פאריזיאן

כשצריך לקרוץ עוגיות מגוש בצק, או לחמניות עגולות למשל, ורוצים שלכולן יהיה גודל אחיד ומראה ייצוגי – יש שני מכשירים שיכולים לעזור לנו בכך: לעוגיות קטנות, כדאי להשתמש בכף פאריזיאן, זו שאנחנו קורצים את העיגולים הקטנים של אבטיח או מלון. מחזיקים גוש בצק ביד, בעזרת הכף 'חופנים' עיגול בצק, אם קשה לו להשתחרר אחר כך מתוך הכף (תלוי בסוג הבצק ובמידת הדביקות שלו) אז עוזרים לו על ידי נקישה עם הכף על השולחן. עושים לעוגייה גימור על ידי גלגול ביד. לעוגיות יותר גדולות אפשר להשתמש בכף של הגלידה.


מתוך: טיפים שמסתובבים ברשת

הוסף תגובה