עוגה, הדרך הנכונה ליצור מסת עוגה טובה היא להתחיל בהקצפה

הצלחתה של עוגה קשורה פעמים רבות לאיכות הקצפת הביצים. יש להקציף את החלבון ללא סוכר ולהוסיפו רק כאשר הבועות הקטנות שנוצרות בצידי קערת ההקצפה נעלמות. יש לוודא שצבע הקצף לבן. בהקצפה טובה של חלמון, יש לוודא כי צבעו יהיה צהוב בהיר מאוד ללא בועות ואז להוסיף סוכר. הדרך הנכונה ליצור מסת עוגה טובה היא להתחיל בהקצפה, להוסיף את הסוכרים, להוסיף את הנוזלים וחומרי הטעם ולבסוף את הקמח תוך ערבוב עדין שלא ישבור את המסה.


 פולקלור עממי, מחבר לא ידוע


באדיבות: ד"ר חיים סדובסקי, רופא נטורפת  ומחבר ספרים רבים, מרכז המרצים לישראל

הוסף תגובה