עובדים בצוות? תגידו לא לקפה!
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 44 שנ'
במהלך המחקר של לינדסיי סנקלר ופיטר רודג'רס מאוניברסיטת בריסטול, התקבלה המסקנה הבאה: צריכת קפה רגיל בקרב עובדי החברה מוריד את כושר העבודה ואת היכולת לעבוד בצוות. במחקר השתתפו 32 אנשים, שחלקם קיבלו קפה רגיל וחלקם קפה נטול קפאין, ולא נאמר להם איזה סוג של קפה כל אחד שותה. נצפתה ירידה ביכולת התקשורת הבינאישית של אותם העובדים ששתו קפה רגיל, ובמקביל הובחנה עלייה ביכולת החשיבה הלוגית שלהם (מתמטיקה ותכנות). אצל אלה ששתו קפה ללא קפאין לא נצפתה מגמה מדויקת כזאת. כתוצאה מזה, מנהלי החברות מתחילים לחשוב על כל מיני שיטות לצמצום כמויות הקפה הנצרכות ע"י העובדים. הכל התחיל, אגב, מקבוצת מנהלים שבזמן נסיעה בתפקיד קיבלו את האפשרות לשתות קפה ללא הגבלה. וככל שכמות הקפה שהם שתו עלתה, כך היחסים בין חברי הקבוצה הלכו והתדרדרו. לאחר מכן, בתום ניתוח המידע שהוקלט באמצעות מצלמות המעקב הנסתרות, צוינה במפורש עלייה בכמות הריבים והסכסוכים בקבוצה.
-
דבקות במטרות לטווח הקצר, משפרת את הסיכויים להשיג את המטרות לטווח ארוך
כדאי לקבוע מטרות כלליות; מה רוצים להיות ומטרות ספציפיות שיקדמו אותנו...
-
תפקיד חדש הינו הזדמנות לצמיחה
הסתכל על תפקיד חדש (בין אם הוא תפקיד מקצועי, ניהולי, או אחר) כעל הזדמנות...
-
למד להכיר את האנשים החדשים איתם תעבוד, ואל תצמיד להם תוויות
גם אם התפקיד החדש הוא באותה יחידה בה עבדת, ללא ספק, תזדקק להכיר אנשים...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה