עגבנייה
- 07/07/2011
- זמן קריאה מוערך: 13 שנ'
העגבנייה עשירה בליקופן, המקנה לה את צבעה האדום. בשל היותו נוגד חמצון (אנטיאוקסידנט) רב-עוצמה, הוא מונע תהליכי חמצון שגורמים להרס התאים בגוף ולהאצת תהליך ההזדקנות. הליקופן מסיס בשומן, ולכן, כדי שתגבר ספיגתו, מומלץ לאכול עגבנייה בשילוב שמן. ושימו לב: הליקופן אינו נהרס בחימום.
קטגוריות
עוד בנושא
-
ירקות, כדאי להוסיף למים הרותחים ולא להרתיחם יחד עם המים
כשאתם מבשלים ירקות, כדאי להוסיף אותם למים רותחים ולא להרתיחם יחד עם...
-
בסלט, כדאי לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות ככל האפשר
כשמכינים סלט כדאי לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות ככל האפשר. ככל שהירקות...
-
תמיד כדאי לאכול אוכל טרי. ירקות ופירות מאבדים מערכם התזונתי בכל יום שחולף
תמיד כדאי לאכול אוכל טרי. ירקות ופירות מאבדים מערכם התזונתי בכל יום...
עוד מאותו הכותב
-
איך לזכור לשתות מים
שתו כוס מים בבוקר על בטן ריקה, ולאחר מכן, בכל פעם שעושים פיפי – יוצאים...
-
לאכול אחרי האימון ספורט
ספורט איננו מספיק ללא תמיכה תזונתית. לאחר אימון בן שעה ויותר, המשלב...
-
הכנת מרק אפונה ובטטה
מרקים הם דרך נהדרת לספק נוזלים לגוף ולהעשיר את התפריט בירקות ובקטניות....
הוסף תגובה