סלמון אפוי ממולא
- 04/11/2010
- זמן קריאה מוערך: 48 שנ'
מצרכים: 8 עד 10 מנות
שמן זית
2 פילה סלמון בגודל בינוני, בערך 1 ק"ג כ"א, ללא עצמות
2 לימונים
צרורות טריים של: מיורן, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה
חופן זיתים שחורים מגולענים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
חותכים 5 פיסות חוט קשירה ושוטחים אותן על משטח עבודה, זו לצד זו, במרווחים. מפזרים על המשטח מלח, פלפל ומעט שמן זית. מניחים פילה דג אחד, עם צד העור למטה. מגרדים עליו קליפה מלימון אחד. ממליחים ומפלפלים. מפזרים את עשבי התיבול, מלבד הפטרוזיליה. מפזרים את הזיתים. מתבלים את צד הבשר בפילה השני- מלח, פלפל, קליפת לימון. מניחים את על הפילה הראשון, כאשר הקצה הדק מונח על הקצה העבה ולהפך. כורכים אותם יחד וגוזרים את הקצוות המיותרים. מניחים את "חבילת" הדגים על תבנית צלייה משומנת, מפזרים מעל שאריות עשבי תיבול. פורסים דק את שני הלימונים ומניחים מעל ומסביב לסלמון. זולפים מעל שמן זית, קוצצים ומפזרים מעל את הפטרוזיליה. אופים בתנור כ-20 דקות.
באדיבות יורם רז, מדריך לתזונה נכונה
-
סיר, התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת
התחתית הכבדה של הסיר מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או...
-
סיר נירוסטה, עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום
עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום. נירוסטה היא מתכת קשיחה...
-
ריבה, היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר על מנת לשמור על טריותה
היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור....
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה