סידור המטבח לפי אזורי עבודה
- 11/08/2011
- זמן קריאה מוערך: 31 שנ'
בנוסף למשולש העבודה, מסתבר שתכנון פנימי של המטבח לפי אזורים יכול לשפר את איכות התנועה ולהקל מאוד על התפקוד היומיומי בו. לפי תפיסה זו יש חמישה אזורים במטבח המסודרים לפי סדר העבודה במטבח:
1. אזור אחסון המזון
3. אזור השטיפה
4. אזור ההכנה
5. אזור הבישול והאפייה
כל אחד מחמשת האזורים מורכב מיחידת אחסון אחת או יותר ומאלמנט הקשור לאזור (מקרר, כיריים, כיור, תנור וכדומה).
אם תדאגו לתכנן ולסדר את המטבח שלכם לפי אזורים אלה תוכלו להפוך מטבח לא נוח, לא יעיל, ומעייף – למטבח שהתנועה בו זורמת, שמקנה יותר נוחות, ובגדול – מטבח יעיל יותר עם יותר סדר וארגון.
-
קופסאות פלסטיק, לאחסון מזון עדיף להשתמש בקופסאות מרובעות ומסוג אחד
כדאי להחזיק בבית סט קופסאות פלסטיק מסוג אחד לאחסון והקפאת מזון. הקופסאות...
-
סכין, לשמירה על הלהב עיטפו בניילון נצמד לפני הכנסתו למגירה
לשם שמירה על הלהב של סכין מטבח, ובכדי להגן על ידכם, לפני שאתם מחזירים...
-
מוצרי חלב, סדרו במגש אחד
בבית אשר חובבים בו מוצרי חלב נסו לסדר את מוצרי החלב במקרר בסלסלה או...
-
בחירת חיפוי קיר למטבח
אחת הבחירות היותר קשות בעיצוב המטבח היא חיפוי הקיר מעל משטח העבודה....
-
מטבחים - איך תבחרו יצרן שלא יאכזב אתכם
יש כל כך הרבה יצרני מטבחים, גם חברות וגם נגרים, כמעט לכולם אתר אינטרנט...
-
עיצוב נכון במטבח
משולש העבודה הוא קו דמיוני המחבר את הכיריים, הכיור והמקרר. למה דווקא...
הוסף תגובה