סופגניות במיליו בנופי שוקולד

המרכיבים לכ-30 סופגניות:


הבצק

1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית  מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית  תמצית רום

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים למערבל מזון: קמח ,מלח , סוכר  ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.
  • מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
  • מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
  • מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים  4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  • יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של  4-5 סמ' .
  • מכסים את התבנית בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ'  של 170 מעלות ( חשוב לשמור על גובה האש  כדי לא לשרוף את הסופגנייה).
  • מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.

מילוי בנופי שוקולד:

300 גרם שמנת מתוקה
100 גרם אגוזי לוז טחונים דק
400 גרם שוקולד חלב
4 טיפות תמצית בננה

ציפוי : 120 גרם שמנת מתוקה, 120 גרם שוקולד מריר, 60 גרם שוקולד חלב
20 גרם בננות מיובשות קצוצות גס, 20 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

אופן הכנה :

  • מרתיחים את השמנת, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים.
  • מוסיפים את תמצית הבננה ואגוזי הלוז ומערבבים עד לקבלת מרקם הומוגני וחלק.
  • מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה, לקבלת מרקם יציב שניתן לזילוף.
  • מוציאים מהמקרר ומזריקים כ-20 גרם מילוי לכל סופגנייה.

אופן הכנת הציפוי

  • מרתיחים את השמנת, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה בציפוי ומפזרים מעל את הבננות ואגוזי הלוז.

באדיבות ROLADIN

הוסף תגובה