סופגניות במילוי קצפת
- 20/12/2010
- זמן קריאה מוערך: 1 דק'
המרכיבים לכ-30 סופגניות:
הבצק
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים למערבל מזון: קמח ,מלח , סוכר ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.
- מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
- מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
- מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
- יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' .
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ' של 170 מעלות ( חשוב לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה).
- מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.
מילוי שוקו קצפת:
600 גרם שמנת מתוקה (6 חבילות של 100 גר' או 3 חבילות של 200 גר')
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
25 גרם אינסטנט וניל (3 כפות)
ציפוי : 120 גרם שמנת מתוקה ( 1/2 כוס), 120 גרם שוקולד מריר , 60 גרם שוקולד חלב
הכנת המילוי:
- מערבבים את הסוכר ואינסטנט הוניל
- מעבירים את השמנת המתוקה למערבל מזון, מוסיפים את תערובת הסוכר ואינסטנט הוניל
- מערבלים עד לקבלת קצף יציב ומעבירים למקרר לקבלת קצף קשה ויציב.
הכנת הציפוי
- מרתיחים את השמנת, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה ומחכים שיתקשה מעט ומזריקים את הקצפת פנימה.
באדיבות ROLADIN
-
נר לי דקיק – בצ'יק!
הנה חג החנוכה מתקרב והנכדים הולכים להכין יחד אתנו, המבוגרים, נרות עבודת...
-
הגביע הוא שלנו – אז מה אם הוא ממוחזר?
כולנו כעת חושבים בירוק – לא רק במעברי החצייה, אלא גם במיחזור חומרים....
-
הכנת סביבון מדיסקטים ישנים
שכחתם לקנות סביבון והילדים עלולים להתאכזב? קחו שני דיסקטים שכבר לא...
-
בנק הפועלים שעות פתיחה וסניפים
סניפי פועלים בת"א, לחץ כאן. סניפי פועלים בירושלים, לחץ כאן. סניפי פועלים...
-
בנק לאומי שעות פתיחה וסניפים
מאמר זה מרכז עבורכם את כל סניפי בנק לאומי בעמוד אחד! לאחרונה (מאי 2018)...
-
בנק דיסקונט שעות פתיחה סניפים
עיר סניף סניף כתובת אילת אילת (מרכז שלום) 3 שדרות התמרים אשדוד אשדוד...
הוסף תגובה