ניתן להשתמש בעלי רקפת לבישול
- 12/02/2012
- זמן קריאה מוערך: 46 שנ'
ניתן להשתמש בעלי רקפת לבישול ולהכין מהם ממולאים. מומלץ לבחור עלים גדולים של רקפת, במיוחד לאחר שנגמרת הפריחה. יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי.
מתכון לעלי רקפת ממולאים:
המילוי (לכ-50 עלים):
¾ כוס אורז ½
כוס שמן זית
מיץ משני לימונים גדולים
1 בצל גדול קצוץ
½ ראש שום כתוש
מלח, כמון, פלפל שחור
(אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש ואז להוריד מעט מהאורז).
אופן ההכנה: טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים. פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל פזרו כמון, מלח, צקו את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי מים. הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע (אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול). להגיש חם או קר.
באדיבות איריס גלזמן, משתלות וונדי, עולם הגן
-
טלי פייגלס, יועצת גינון
פרטי יועץ שם: טלי פייגלס התמחות: טלפון: 054-8170107 אימל: כתובת:
-
בחורף מומלץ לשתול אמנון ותמר, סלסלי הכסף, לובליות, גודטיות, בת חן ואפונה ריחנית
הסברה כי בחורף לא ניתן לשתול שתילים חדשים משום שקליטתם בקרקע בעייתית...
-
את חומרי הדישון המיועדים לחורף, כדאי לפזר בסתיו
ישנם חומרי דישון המיועדים לעונות הסתיו והחורף. לדשנים אלו פירוק חומרים...
-
ניתן להשתמש באמצעים מלאכותיים כדי לשוות לדשא מראה ירוק ורענן בחודשי החורף
זרעי דשא עונתי או זרעי פסקיו, שזורעים אותם בחורף, צובעים את המדשאה בירוק...
-
מים מפכפכים מהווים רקע נפלא ומרגיע בבית, במרפסת או בגינה
מים מפכפכים, זורמים וגולשים זוהי מוזיקה נפלאה, עדינה ומרגיעה, שיכולה...
-
מזיקים בגינת הבית - מומלץ לרסס בשעות הערב
האביב וראשית הקיץ הם עונת הכנימות. הכנימות גורמות בעיקר נזק לצמחים...
הוסף תגובה