ניקיון הבית המשותף בתקופת הקורונה: מאילו אזורים בבניין כדאי להיזהר?

ניקיון הבית המשותף בתקופת הקורונה: מאילו אזורים בבניין כדאי להיזהר?

וירוס הקורונה מהווה מקור לדאגה וחשש עבור רבים, כאשר לכולם יש רק מטרה אחת והיא לשמור על הבריאות, בין אם זו הבריאות שלנו ובין אם של האהובים עלינו. אנו יודעים שהנגיף מועבר באמצעות מגע ישיר ושהוא עלול לשרוד על משטחים מספר שעות עד מספר ימים. הבשורה המשמחת היא שחומרי חיטוי עוזרים. מה המשמעות של כך כאשר חיים בבניין משותף? ומאילו אזורים בבניין צריך להיזהר? ריכזנו עבורכם כמה טיפים.

ידיות ומעקות

מכיוון שידוע שווירוס הקורונה כן שורד על משטחים חשוב להיזהר כאשר נוגעים בידיות של דלתות או במעקה של חדר המדרגות. מעבר לניקיון תדיר וחיטוי של משטחים אלו, כדאי מאוד להקפיד על שטיפת ידיים או על חיטוי עם חומרי חיטוי מתאימים כמו אלכוג'ל לאחר כל מגע שכזה. 

אזור הפחים

גם אזור הפחים הוא מקום שכדאי להיזהר ממנו בעת הטיפול באשפה. כאשר משליכים את האשפה מומלץ לעשות זאת עם כפפות ולעטות מסכה. כמו כן חשוב שצוות הניקיון שאחראי על פינוי האשפה יקפיד גם הוא על ההנחיות של משרד הבריאות.

מעלית, מערכת האינטרקום ומסכי מגע

בכל בניין ישנם משטחים שנוגעים בהם יותר מאחרים. המעלית משמשת את כל דיירי הבניין, קל וחומר הלחצנים שבה או מסכי המגע אם ישנם. לכן יש לחטא כראוי משטחים כאלו בתדירות המומלצת. גם מערכת האינטרקום של הבניין צריכה לעבור חיטוי אחת לכמה זמן.  

ברזים, כיורים ושירותים משותפים

לא בכל בניין ישנם שירותים משותפים או ברזים וכיורים שמשמשים את כל דיירי המבנה. אם בבניין המשותף שלכם יש, כדאי מאוד להקפיד על ניקיון וחיטוי יסודיים. כמובן שאינכם חייבים לעשות זאת בעצמכם, במידה והבניין מנוהל על ידי חברת אחזקת מבנים היא כבר תדאג להזמין חברת ניקיון מקצועית שמתמחה בחיטוי חיידקים. 

מתגי אור

גם מתגי האור הם מקור לחיידקים, במיוחד כאשר גרים בבית המשותף. יחד עם זאת הבשורה המשמחת היא שאפשר לנקות אותם בשנייה אחת בלבד על ידי שימוש בחומר החיטוי המתאים. 

לסיכום:

ישנם אזורים במבנה המשותף שצוברים יותר חיידקים מאחרים ולכן יש להקפיד לנקות אותם. חברת ניהול ועד בית שאחראית על תחזוקת המבנה תוכל לעשות זאת עבורכם ובכך תחסוך מכם הרבה כאב ראש ודאגה ותשמור על סביבת המגורים שלכם כמה שיותר היגיינית ונקייה.

הוסף תגובה