מתכון לחריימי טריפולטאי אסלי
- 02/05/2018
- זמן קריאה מוערך: 1 דק'
4 מנות, 15 דקות עבודה נטו, שעה בישול, פרווה
לדגים:
2 דגים בגודל בינוני ( 800 גרם כל דג ברוטו, חתוך לפילה – יוצא 4 מנות פילה)
או דג אחד במשקל 1.2 ק”ג, חתוך לסטייקים בעובי 3 ס”מ
לרוטב:
1/4 כוס שמן שחביב עליכם (רגיל או זית)
שיניים מראש שום אחד, קלופות וכתושות (אפשר גם לגרר או לקצוץ היטב)
1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק (אפשר לשים יותר או פחות חריף לפי אהבתכם)
4 כפות גדושות )(חבילה בינונית) רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה (ו/או חריפה)
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
1/2 1 כוסות מים (או יותר – לפי הצורך)
1 כף שטוחה כמון טחון
1/2 כפית קימל טחון (רשות)
מיץ מלימון אחד או יותר (לפי הטעם)
אופן הכנה :
לרוטב :
- שמים את השום הכתוש והשמן בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. אם
רוצים עם פלפל
חריף, הוא נכנס יחד עם השום .
- מטגנים את השום טיגון קצרצר – 20 שניות, עד שהוא מתחיל לבעבע ומעט
משנה צבעו.
מוסיפים את הרסק והפפריקה, מטגנים אותם יחד כחצי דקה תוך ערבוב
מתמיד .
- מתבלים במלח, פלפל וסוכר לאיזון החמיצות ואז מוסיפים כוס וחצי מים .
- בוחשים היטב, מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 40
דקות, עד
שהטעמים התמזגו. חשוב להציץ מדי פעם לסיר ואם צריך להוסיף מים .
- סוחטים פנימה את הלימון ומוסיפים את הכמון ואת הקימל. בוחשים,
טועמים ומתקנים
שוב תיבול עם מלח ופלפל, ואז מניחים ברוטב את נתחי הדג. אם צריך מוסיפים
מעט מים
(הרוטב צריך להיות בגובה של הנתחים).
- מבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
(סטייקים מדג ידרשו יותר זמן בישול מאשר פילטים).
- מגישים, יחד עם חלה שתשאב את כל הרוטב .
- חנות דגים טריים
-
סלט בייבי לייף
מרכיבים:1. עלי בייבי (תערובת שנמכרת בסופר של עלים ירוקים שונים, סלק,...
-
סלט שורשים חם
מרכיבים: חומרים (ל-2 סועדים): 1 שורש קולרבי 1 שורש סלרי1 שורש פטרוזיליה1...
-
סלט נבטים
מרכיבים:1.נבטים טריים.2. חומץ.3. סוכרזית ומלח לפי הטעם אופן ההכנה: להרתיח...
-
חיתוך דג בצורת ספר
חיתוך לאורכו של הדג. בדומה לחיתוך גריל, אך בחיתוך זה הדג נשאר מחובר,...
-
דג אמנון טרי- ערכים תזונתיים
מכיוון שגדל במים מתוקים אין לא חומצות אמיניות. קלוריות (kcal) 128 סה"כ...
-
מתכון לגפילטע פיש
הכנת מתכון באדיבות דג ישראלי לגפילטע פיש מדג קרפיון טרי. אצלנו בשרונית...
הוסף תגובה