מתכון לגפילטע פיש

מתכון לגפילטע פיש

הכנת מתכון באדיבות דג ישראלי לגפילטע פיש מדג קרפיון טרי. אצלנו בשרונית הקרפיונים טריים וגדלים בבריכות הדגים בקיבוץ. כמו כן אנו טוכנים קרפיון לטובת הכנת גפילטע פיש.

המצרכים:

1/2 ק"ג קרפיון טחון.
2 גזרים פרוסים לפרוסות.
1 בצל פרוס לפרוסות.
2 ביצים.
1/2 כוס קמח מצה.
1 כפית מלח.
1 כף פךפך שחור.
1 כף סוכר.

אופן ההכנה:
מערבבים קרפיון,גזר,קמח,ביצים ותבלינים, בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות.
מניחים 2/3 מפרוסות הבצל ומעליהם את הקציצות, מעל מניחים את שאריות הבצל והגזר.
יוצקים בעדינות מים לסיר, עד שהמים מכסים את הקציצות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.
לאחר מכן מצננים את הקציצות בנוזל, ומפרידים בעדינות לצלחת הגשה.

בשבילי- דג ישראלי

הוסף תגובה