מקצת מהפרחים המוכרים לנו, היכולים לשמש גם למאכל

פלרגוניום ריחני (Pelargonium species) – מגוון הריחות של פרחי הפלרגוניום רחב וכך גם מגוון הצבעים. מומלץ להוסיף למשקאות קלים או לשלבם בקוביות קרח.


ורדים (Rosa species) – עלי הכותרת משמשים כקישוט לגלידות ומנות אחרונות. אפשר לשלבם בקוביות קרח בקערות קוקטיל. מעלי הכותרת האדומים ניתן להכין ריבות או ממתקים מסוכרים.


סגל אמנון ותמר (Viola x wittrokiana) – פרחי אמנון ותמר נותנים אפקט מדהים לקישוט משקאות בתוכם הם צפים. משמשים גם כקישוט לסלט ומנות אחרונות.


המרוקליס (Hemerocallis fulva) – מרקם עלי הכותרת בחלק מהזנים הינו עסיסי בדומה לחסה ונראה יפה ביותר בסלט.


בגוניה פורחת עד (Begonia semperflorens) – לפרח הבגוניה טעם חמצמץ כמו לחמציץ והוא מתאים לטיבול כריכים ולקישוט צלחות הגשה. שאר זני הבגוניה אינם מתאימים למאכל.


כליל החורש (Cercis siliquastrum) – פרחיו הלילכים של כליל החורש פורחים בתקופות החורף והאביב, טעמם מתוק והם משמשים לקישוט סלטים, עוגות, ומנות אחרונות.


באדיבות איריס גלזמן, משתלות וונדי, עולם הגן

הוסף תגובה