מקצת מהפרחים המוכרים לנו, היכולים לשמש גם למאכל

פלרגוניום ריחני (Pelargonium species) – מגוון הריחות של פרחי הפלרגוניום רחב וכך גם מגוון הצבעים. מומלץ להוסיף למשקאות קלים או לשלבם בקוביות קרח.


ורדים (Rosa species) – עלי הכותרת משמשים כקישוט לגלידות ומנות אחרונות. אפשר לשלבם בקוביות קרח בקערות קוקטיל. מעלי הכותרת האדומים ניתן להכין ריבות או ממתקים מסוכרים.


סגל אמנון ותמר (Viola x wittrokiana) – פרחי אמנון ותמר נותנים אפקט מדהים לקישוט משקאות בתוכם הם צפים. משמשים גם כקישוט לסלט ומנות אחרונות.


המרוקליס (Hemerocallis fulva) – מרקם עלי הכותרת בחלק מהזנים הינו עסיסי בדומה לחסה ונראה יפה ביותר בסלט.


בגוניה פורחת עד (Begonia semperflorens) – לפרח הבגוניה טעם חמצמץ כמו לחמציץ והוא מתאים לטיבול כריכים ולקישוט צלחות הגשה. שאר זני הבגוניה אינם מתאימים למאכל.


כליל החורש (Cercis siliquastrum) – פרחיו הלילכים של כליל החורש פורחים בתקופות החורף והאביב, טעמם מתוק והם משמשים לקישוט סלטים, עוגות, ומנות אחרונות.


באדיבות איריס גלזמן, משתלות וונדי, עולם הגן

הוסף תגובה

This notification will be closed in seconds.