מניעת חנק אצל ילדים

ילדים קטנים אינם יודעים ללעוס ולבלוע היטב את המזון ועלולים לשאוף אותו לריאות. דרכי הנשימה של הילדים צרות יותר משל מבוגרים ולכן סכנת החנק רבה יותר, זאת עקב שאיפת מזון וגופים זרים אחרים לריאות תוך כדי אכילה.


1. בזמן האוכל הקפידו להושיב את הילד ליד שולחן.


2. כשהילד רץ ומשחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו, גדלה סכנת החנק הנשקפת לו.


3. יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות לילדים צעירים וללמדם כיצד ללעוס היטב.


4. המאכלים המסוכנים ביותר העלולים לגרום לחנק אצל ילדים מתחת לגיל 5 הם מאכלים קטנים עגולים או קשים.


5. אל תיתנו לילדכם מאכלים כאלה אלא אם אתם מצמצמים את הסכנה הנשקפת מהם בעזרת עצות אלו.


6. תפוח עץ וגזר – וכל פרי או ירק קשה אחר יש לחתוך לחתיכות קטנות, או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי.


7. ענבים – יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה אם יש בהם גרעינים הוציאו אותם.


8. נקניקיות ונתחי בשר – נקניקיות יש לחתוך לאורך ואז לרוחב (לא לטבעות), נתחי בשר יש לחתוך לחתיכות קטנות הניתנות ללעיסה.


9. סוכריות ומסטיקים – מסוכנים במיוחד שכן סוכריות מציצה ומסטיק נמצאים בפה ולכן סכנת השאיפה באקראי גדולה יותר.


10. פיצוחים – כל סוגי הפיצוחים מסוכנים לילד מתחת לגיל 5 שנים (בעיקר גרעינים ובוטנים). יש להימנע מלתת לו את כל סוגי הפיצוחים לפחות עד גיל 5 שנים.


11. פוקפורן – מסוכן בגלל גודלו, צורת הקצוות שלו ובגלל מבנה הקליפה.


12. זיתים – אסור לתת לילד מתחת לגיל 5 זיתים שלמים עם חרצנים, זיתים יש לגלען ולחתוך לחתיכות קטנות.


13. מאכלים מסוכנים נוספים – צימוקים, דגים עם עצמות וחמאת בוטנים (המכילה חתיכות בוטנים). הרחיקו מאכלים אלו מהישג ידו של הילד.


מאת: משרד הבריאות.


באדיבות אתר mamy, הריון ולידה

הוסף תגובה