מומלץ לצרוך דגים המהווים מקור לחומצה אומגה-3
- 05/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 35 שנ'
הדגים המומלצים לאכילה הם דגי מים צפוני כגון סלמון, הליבוט, מקרל, טונה, סרדינים, אנשובי, כיוון שהם מקורות נפלאים לחומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3. פחות מומלצים הם דגי הקרפיון ונסיכת הנילוס, שהם עשירים בשומן אך אינם מכילים חומצות שומן חיוניות.
מקורות האומגה-3 הם מהמזון בלבד או מתוספי תזונה כגון שמן דגים (הגוף לא יודע לייצרם לבד) ולכן אומגה-3 נקראת חומצת שומן חיונית. חומצות שומן חיוניות נחשבות ל- "good guys" בסיפור התזונה. מדענים החלו להתעניין בחומצות שומן מסוג אומגה 3 כאשר התחילו להגיע דיווחים על אוכלוסיית האסקימוסים, אשר מרבה לצרוך מזון עשיר בשמן דגים אך בכל זאת אוכלוסייה זו סובלת משיעור נמוך של מחלות לב.
באדיבות מכללת מדיסין – המכללה המובילה בישראל לרפואה משלימה מבית המכללה למנהל
-
אכילת מזונות אשר מכילים ויטמינים נוגדי חמצון כגון: A,C,E עוזרים לשמור על עור הגוף
על מנת לשמור כל עור הגוף מומלץ שתייה מרובה של מיים (קפה תה וכל...
-
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון
החיידקים המצויים ביוגורטים חשובים ביותר למערכת העיכול ומערכת החיסון....
-
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה
השתדלו שלא לשתות בזמן הארוחה, כדי להימנע מדילול מיצי הקיבה ולייעל...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה