מהי הטעות הקריטית של רוב רוכשי הדירות וכיצד להימנע ממנה

מהי הטעות הקריטית שעושים רוכשי הדירות ?

רוב גדול מבין רוכשי הדירות עושה טעות משמעותית בעת רכישת נכס. כמובן שאינני פסיכולוג אך על פניו נראה שהטעות נובעת כתוצאה מהלחץ הרב שבו נתון הרוכש לקראת העסקה: אם בגלל החשש להפסיד אותה לרוכש אחר, אם כתוצאה של הסידורים הרבים שיש לבצע (טאבו, בנק למשכנתאות, עו"ד, אישור נוטריוני ועוד), או הרתיעה מהוצאה כספית נוספת (הוצאה שולית מאד, דרך אגב) ואולי כל הסיבות שמניתי גם יחד.
מהי הטעות המשמעותית כל כך ?
הטעות היא ההחלטה על רכישת הנכס ללא ביצוע בדיקה מינימאלית של מצבו הפיזי, כלומר, מצב השלד (יסודות, קירות, תקרה, רצפה), האינסטלציה, החשמל ועוד. כאשר אני מדבר על בדיקה מינימאלית אין המדובר בסיבוב קצר שעושים בדירה ומעיפים מבט לתקרה כדי לגלות סימני רטיבות. אני מתכוון לבדיקה מקצועית ומעמיקה של המבנה ע"י מהנדס בניין שזוהי התמחותו.
בדיקה זו נקראת: בדק בית.
ישנן כמובן בדיקות רבות שתוכלו לעשות בעצמכם ופירטתי על כך במאמר שפרסמתי בזמנו ב- YNET: "כך תאתרו בעצמכם ליקויי בניה בדירה", אך אם החלטתם, בסופו של דבר, לרכוש את הדירה חובה להזמין מהנדס בדק בית לשם ביצוע בדיקה מקצועית, נרחבת ומעמיקה.
כדאי שתדעו: ברוב המקרים הבדיקה לא תכשיל את העסקה. הבדיקה תיתן לכם תמונה ברורה על מצב הדירה, תגלה לכם היכן אתם עומדים, תאפשר לכם להתמקח על המחיר ואם מדובר בקניה מקבלן תאפשר לכם לתבוע ממנו לתקן את הליקויים או להפחית מן המחיר בהתאם. הבדיקה גם תמנע הפתעות לא צפויות בהמשך ותפחית את אי הוודאות.

מאת:
אייל עידו – פריזמה ביקורת מבנים

הוסף תגובה