למניעת אנמיה חשוב לאכול מזון עשיר ב B12

רבים מקרב אוכלוסית הגיל הזהב, מפתחים אנמיה, שהינה ירידה ברמת ההמוגלובין (החלבון המצוי בכדוריות דם אדומות) מתחת לערך התקין, העומד על 13-16 גרם לדציליטר (13-16g/dl). אנמיה הינה מצב גופני, הנגרם בגיל המבוגר בעיקר עקב מחסור בברזל או בוויטמין B12.


מצב של אנמיה מתבטא בחולשה ועייפות, חיוורון, חוסר תיאבון, כאבי ראש, תחושת "שריפה" ברגלים או קושי לעמוד עליהן, ציפורניים שבירות, נשירת שער, תחושת קור ותסמינים נוספים.


לכן, קיימת חשיבות לצריכת מוצרי בשר או דג המכילים ברזל וויטמין B12 לפחות חמש פעמים בשבוע על מנת לעלות את רמתם. במקרים רבים, תזונה בלבד אינה מספקת ויש צורך בתוספי ברזל ו-B12 בכדורים.


מאת אולגה רז,תזונאית קלינית, מנהלת מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה. מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל אביב


BeOK,הפורטל לבריאות ויופי

הוסף תגובה