למניעת אנמיה חשוב לאכול מזון עשיר ב B12
- 15/08/2010
- זמן קריאה מוערך: 37 שנ'
רבים מקרב אוכלוסית הגיל הזהב, מפתחים אנמיה, שהינה ירידה ברמת ההמוגלובין (החלבון המצוי בכדוריות דם אדומות) מתחת לערך התקין, העומד על 13-16 גרם לדציליטר (13-16g/dl). אנמיה הינה מצב גופני, הנגרם בגיל המבוגר בעיקר עקב מחסור בברזל או בוויטמין B12.
מצב של אנמיה מתבטא בחולשה ועייפות, חיוורון, חוסר תיאבון, כאבי ראש, תחושת "שריפה" ברגלים או קושי לעמוד עליהן, ציפורניים שבירות, נשירת שער, תחושת קור ותסמינים נוספים.
לכן, קיימת חשיבות לצריכת מוצרי בשר או דג המכילים ברזל וויטמין B12 לפחות חמש פעמים בשבוע על מנת לעלות את רמתם. במקרים רבים, תזונה בלבד אינה מספקת ויש צורך בתוספי ברזל ו-B12 בכדורים.
מאת אולגה רז,תזונאית קלינית, מנהלת מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה. מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל אביב
-
פעילות גופנית ושתייה מספקת תורמת למניעת עצירות
עצירות ניתן למנוע על ידי שתייה מספקת, אכילת ירקות ופירות בקליפתם, צריכת...
-
כיצד לבחור מולטי-ויטמין לגיל הזהב ?
בעולם בו עולה תוחלת החיים בהתמדה, חשוב לשמור גם על איכות החיים ובעיקר...
-
אסטרולה 500 מ"ג Ester C Plus
זוהי צורה מתוחכמת ויעילה במיוחד של ויטמין C לא-חומצי, הנספגת ונטמעת...
-
תקנון האתר
השימוש באתר TIPS4U (להלן:"האתר") ובתכנים המוצגים בו ובבלוגים היושבים תחת...
-
יין, מומלץ לרכוש בחנויות היין המתמחות
בחנויות המתמחות, ניתן להיות בטוחים שהיין נשמר כהלכה. שמירה של יין בתנאים...
-
יין, כדאי לבחור כוסות של חברה מוכרת ואיכותית
אלו סוגי כוסות מומלצים לבר הביתי? כוסות וויסקי – לשתייה של וויסקי...
הוסף תגובה