למה כדאי לאכול תפוח?

הנה 7 סיבות טובות לאכול תפוח:

1. בתפוח יש תכולה גבוהה מאד של נוגדי חימצון רבי עוצמה ממשפחת הפנולים. במיוחד בזנים "סמית" (ירוק) "גאלה" ו"חרמון".
2. כל נוגדי החימצון האלו גם פעילים מאד: תפוח אחד קטן על קליפתו פועל כמו 1500 מיליגרם של ויטמין C !
3. מחקרים הראו שאכילה של תפוח אחד גדול ביום גורם לירידה של 10% ברמת הכולסטרול בדם.
4. מחקרים הראו גם שאכילת תפוח כזה מדי יום יכולה להפחית ב-25% (!) את הסיכון לסרטן השד!
5. מחקרים שנערכו על אוכלוסיות מצאו שאכילת תפוחים משפרת את תפקוד הריאות ועשוייה להפחית סיכון לאסתמה.
6. תפוח אחד בינוני מכיל כעשירית מכמות הסיבים שצריך לאכול ביום.
7. ורק 60-70 קלוריות!

 

מאת טובה קראוזה, דיאטנית קלינית

 

תזונה טובה

הוסף תגובה